Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Meldte at Kirk Douglas er død

Kjendisnettsted publiserte ferdigskrevet nekrolog.

I LIVE: Kirk Douglas fyller snart 98 år. Her med svigerdatter Catherine Zeta-Jones og sønn Michael Douglas i 2011. Foto: Scanpix
I LIVE: Kirk Douglas fyller snart 98 år. Her med svigerdatter Catherine Zeta-Jones og sønn Michael Douglas i 2011. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Hollywood-veteran Kirk Douglas fyller 98 år i neste uke.

Det skulle man ikke tro om man følger kjendisnettstedet People.com, som nylig publiserte en nekrolog over skuespilleren.

«Kirk Douglas er død» Alt tyder på at en ferdigskrevet tekst har blitt sendt ut på nettet ved et uhell, siden nekrologen har tittelen «DO NOT PUB Kirk Douglas Dies» (IKKE PUBLISER: Kirk Douglas er død).

Meldingen er datert 29. september 2014, men det var ikke før denne helga at Twitter-brukere påpekte tabben, og det er uvisst om meldingen har vært ute så lenge som to måneder.

Nettstedet har ikke kommentert saken utover å slette nekrologen.

Nettproblem Det er ikke første gang ferdigskrevne nekrologer har blitt sendt ut for tidlig.

I 2003 ble det oppdaget at amerikanske CNN hadde en hel bunke uferdige nekrologer, over blant annet Ronald Reagan og Nelson Mandela, liggende ute på nettet.

Noen dager før Arbeiderparti-nestor Haakon Lie gikk bort i 2009 lå en nekrolog over 103-åringen tilgjengelig i et åpent arkiv på NRKs nettsider. Også Yasir Arafat ble for tidlig erklært død av statskanalen.

Når det gjelder Kirk Douglas skal 97-åringen være i god form. Skuespilleren, mest kjent fra Stanley Kubricks filmer «Spartacus» og «Paths of Glory», la imidlertid skuespillerkarrieren på hylla etter et slag i 1996.

I Norge huskes han kanskje spesielt godt for krigsfilmen «Heroes of Telemark» fra 1965.

TABBE: Det er uvisst hvor lenge People.com har hatt nekrologen liggende ute. Foto: Skjermdump
TABBE: Det er uvisst hvor lenge People.com har hatt nekrologen liggende ute. Foto: Skjermdump Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling