­

Melgaard-striden: Dette er bildene tollvesenet mener ikke er kunst

Tollregionen hører ikke på klagen fra kunstner Bjarne Melgaard, og opprettholder klassifiseringen om at maleriene ikke er kunst. 

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De 16 store Bjarne Melgaard-maleriene, som ble stanset i tollen på Gardermoen i august, holdes fortsatt igjen av tollerne, til tross for at finansminister Siv Jensen nylig ba direktoratet ordne opp i saken.

Grunnen er at tolletaten mente bildene ikke kunne klassifiseres som kunst, og at de dermed ikke er fritatt for moms. Derfor har Melgaard fått et krav om å betale 1,3 millioner kroner i moms, før han kan få bildene inn i landet.

Melgaard og samarbeidspartneren Gard Eiklid, ved Galleri Rod Bianco, sendte inn klage på klassifiseringen. Nå opplyser deres advokat, Mads Schjølberg ved Advokatfirmaet Schjølberg, at de har fått svar fra Tollregionen, som skriver at de opprettholder klassifiseringen. Saken er nå oversendt Tolldirektoratet som en formalitet, i påvente av en endring i regelverket.

- Dette er håpløst

- Vi ble lovet en rask løsning. I stedet opprettholder tollregionen sin avgjørelse om at disse verkene ikke kan tas inn i landet som kunst. Jeg synes det er håpløst, sier Eiklid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer