Melika vil bli astronaut

Som barn drømte Melika Bagheri (25) om å bli astronaut, men matte- og fysikkarakterene satte en stopper for det. Da TV2 søkte etter deltakere til «Astronautene» skrev Melika sin søknad på tre minutter.

- Dette må jeg bare være med på, tenkte jeg, forteller Melika, som er interiørarkitekt og møbeldesigner av yrke. I går fikk hun se episode to av «Astronautene» sammen med de andre deltakerne. I salen satt også Melikas ektemann, Kamran Bagheri (32), som tok ansvaret for sønnen Milad (3) mens Melika var i USA.

- Jeg er veldig stolt av henne, sa Kamran etter visningen.

- Det er klart det var litt vanskelig å reise fra barnet sitt, men jeg var ikke bekymret. Kamran er en veldig flink far, sier Melika.

Melika er en av de tolv deltakerne i «Astronautene», som konkurrerer om å bli første nordmann i verdensrommet.

- Jeg ville jo i tillegg blitt første muslimske kvinne i verdensrommet, sier Melika.

Hun har alltid vært fascinert av verdensrommet, men hadde lagt drømmen på hylla da annonsen fra TV2 dukket opp.

- Det er så uendelig stort og så mystisk, og jeg tror at en reise dit ville være veldig lærerik. Du vil få et annet perspektiv på livet etterpå. Jeg er en person som søker kunnskap, erfaringer og utfordringer, og jeg ville vise at jeg kan, sier Melika.

FORNØYD: Melika og Kamran Bagheri var positivt overrasket etter å ha sett hvordan TV2 framstiller Melika i «Astronautene». - Jeg har vært veldig spent, men nå slapper jeg litt mer av, sier Melika.