Meling tar saken

Det går mot rettssak etter at Cumshots ble ilagt bot for samleie-scenene. Og Brynjar Meling vil være med.

Etter at paret fra Fuck for Forest hadde samleie på scenen under Quartfestivalen ble de fem guttene i bandet ilagt 10000 kroner i bot hver. Bota har de ennå ikke vedtatt, og det er lite sannsynlig at de vil gjøre det.

Tar saken

Og du tar saken for bandet, Mehling?

- Ja, jeg kjører saken for en av dem. Vi må jobbe kjapt, bekrefter advokat Brynjar Meling, mest kjent som forsvareren til mulla Krekar.

Bandet bekrefter at de ikke har tenkt å gi seg.

- Vi har bedt om en juridisk vurdering fra Melings kontor, nå står det på hva de tror de kan gjøre for oss, sier bandleder Ole Petter Andreassen.

- Interessant sak

- Dette er ikke så åpenbart straffbart som det man har fått inntrykk av i mediene hvor man anser at sex på offentlig sted er straffbart. Poenget er settingen, sier Meling.

Det kunstneriske uttrykket er et av elementene han vil vurdere. - Og ytringsfriheten og dens vern er også noe vi vil ta inn i vurderingen, fortsetter han.

Bandet har tida fram til hovedforhandligene starter på å bestemme om de vil vedta bota. Det er berammet rettsmøte i Kristiansand tingrett i slutten av august. Det er brudd på straffelovens paragraf 201, sedelighetsparagrafen, de fem har fått bot for.

Meling synes det er en interessant sak. - Ja, det er spørsmål her som kan fremme prinsipielle avklaringer. I forhold til oppmykningen i pornolovgivningen er det klart at dette er en interessant sak.

Ytringsfriheten

Bandet er blitt kontaktet av flere advokater som har sammenlignet saken med rettsforfølgelsen av Agnar Mykle i 1958, da boka hans «Sangen om den røde rubin» ble forbudt. Bandmedlemmene føler seg dårlig behandlet av politiet, og ønsker at noen andre skal vurdere hvilken sak de har.

- Vi er veldig interessert i å få saken belyst av andre. Vi har bedt om veiledning slik at vi får bestemt oss for hva vi skal gjøre, forklarer Andreassen.

Cumshots er opprørt over behandlinga de har fått av politiet.

- Vi føler oss tråkka på og planlegger å slå hardt tilbake. Vi ble ført bak lyset av politiet, sier trommelager Christian Svendsen til Dagbladet. Han mener politiet blant annet feilinformerte dem om fristen for å vedta bota, som de først fikk vite var fem dager.

Mot rettssak

Meling skal ha tilbudt seg å forsvare gutta gratis.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Andresassen.

- Vi har ikke gjort oss skyldige i noe som helst, sier Svendsen, som forteller at bandmedlemmene ikke gjør store penger:

- Vi har ikke penger til noe, vi fikk veldig lite for å spille på Quarten, avslutter han.

<B>SEX PÅ SCENEN:</B> Tommy Hol Ellingsen og Leona Johansson hadde sex akkopagnert av Kristopher Schau under Quarten.
- EN INTERESSANT SAK:</B> Brynjar Meling synes det er spennende med en sak som kan føre til prinsipielle avklaringer i straffeloven.
VURDERER RETTSSAK:</B> Fra venstre: Ole Petter Andreassen (El Dom), Kristopher Schau (Max Cargo), Tommy Reite (Tommy Dean), Fredrik Gretland (Freddy Tennessee) og Christian Svendsen (Chris Bartender).