«KJENDIS-FARMEN»: Programmet ledes som vanlig av «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«KJENDIS-FARMEN»: Programmet ledes som vanlig av «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Melkeku på forsiktige steroider

I går sjekket kjendisgjengen inn på «Farmen». Dagbladets anmelder Christopher Pahle gir sitt syn på casten.

Kommentar: Siden starten i 2001 har «Farmen» vist seg å være et av TV 2s aller tryggeste kort, med bortimot syvsifrede seertall tre ganger i uken, år etter år. Vår appetitt for å se vanlige mennesker konkurrere om hvem som kan holde melkespann på strak arm lengst virker umettelig.

Etter 11 sesonger tar TV 2 nå konseptet til sitt neste, naturlige skritt, og pumper melkekua si full av steroider i form av kjendiser. Kjendisvarianten av 71 Nord har fungert godt for TVNorge, og selv om det kanskje er en mer umiddelbar appell i å se humorister gråte seg opp fjellvegger enn det vil være å se dem skåte over en innsjø for å selge selvdyrkede poteter på et marked, er det ingen grunn til å tro at ikke «Kjendis-Farmen» også vil slå an.

Deltaker-buketten består av svømmer Lavrans Solli, bakeprogramleder Ida Gran-Jansen, livsstilsmotivator og rabulist Kari Jaquesson, Portveien 2-legende Jarl Goli, eksmodell Aylar Lie, Lotto-programleder Ingeborg Myhre, Fjorden Cowboys-profil Leif-Einar «Lothepus» Lothe, Tore Petterson fra Sofa på NRK, kokk Lars Barmen, eventyrer Tonje Blomseth, Paradise Hotel-pionér Petter Pilgaard, og ikke minst supermodell Vendela Kirsebom, som alltid vil ha en plass i våre hjerter som Arnold Schwarzeneggers nedfryste kone i nittitallseposet Batman & Robin.

En sympatisk og tålelig variert gjeng, men uten de helt store trekkplastrene, overraskelsene eller løse kanonene, som ville gjort dette til must-see. Det hadde kanskje vært å håpe på for mye uansett, slike kjendisversjoner fungerer jo gjerne som litt mer koselige, trygge varianter enn originalene, og legger ikke opp til like mye konflikt og utdeling av riksklysetitler.

Men man kan jo alltids krysse fingrene for at Petter drar i gang dagsfylla og «backstabber noen i ryggen» (for å si det på Paradise Hotel'sk), at Tore tar over som fortellerstemme, eller at Kari dukker opp med noen uønskede slanketips, eller råd om hvordan man bedre kan forstå hverdagen til utøverne av verdens eldste yrke. Et minimumskrav fra meg er i hvert fall at Jarl synger «Ta en potet» minst én gang i hver episode.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram