Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Melker publikum

I morgen begynner Quartfestivalen i Kristiansand. Quartledelsen refser handelsstanden for å sette opp prisene under festivaluka. - Jeg synes det er en uting at næringslivet forsøker å melke festivaldeltakerne, sier pressetalsmann for Quartfestivalen Pål Hetland.

- De siste årene har Quarten sørget for en meromsetning på 50- 70 millioner kroner.

Kvadraturforeningen, som representerer næringslivet i Kristiansand sentrum, er smålig. Vi har erfart at utesteder og hoteller setter opp prisene under Quartfestivalen, sier Pål Hetland til Dagbladet.

I Dagbladets Magasinet på lørdag kom det fram at han til og med har appellert om hjelp fra kulturminister Ellen Horn, uten at det har fått handelsstanden på bedre tanker.

I år feirer Quarten ti års jubileum. Næringslivet, som i den perioden kan notere flere hundre millioner av kroner i meromsetning, bidrar lite til markeringen.

- Jævlig smålig

- Vi søkte Kvadraturforeningen om 100000 kroner til den store gratisfesten på bystranda lørdag 7. juli. Handelsstanden kunne strekke seg til å bidra med 25000 kroner. Jævlig smålig. Det er ikke engang 100 kroner per butikk, sier Hetland.

Handelsstanden i Kristiansand blir av Quartledelsen sett på som gjerrig og lite samarbeidsvillig. Så sent som i 1997 nektet de Quarten å henge opp et banner over Markens gate, byens gågate.

- Hadde vi hatt råd, så skulle vi ha takket nei til de lusne 25000 kronene, sier Hetland.

50 millioner

Lederen av Kvadraturforeningen, Sigurd Tvedt, mener at 25000 kroner er en rimelig stor gave. Han vil ikke overdrive betydningen av Quarten, og foreslår selv et regnestykke:

- La oss si at 10000 publikummere bruker 1000 kroner daglig i fem dager. Det blir...

Dagbladet er raskere: - Det blir 50 millioner.

- Ehe, 50 millioner kroner. Ja.., jo det gjør visst det, sier Tvedt, og antyder at dersom søknaden hadde kommet tidligere, kunne styret kanskje foretatt en bedre behandling av saken.

- Mer penger, altså?

- Nei, det vet jeg ikke.

Øker prisene

I fjor satte McDonald's opp prisene i Kristiansand sentrum. Enkelte serveringssteder skal visstnok ha gjort det samme. Utestedene Dagbladet har vært i kontakt med, lover å ikke forandre prisene i år.

Dagbladet tok kontakt med ti hoteller i Kristiansand, og halvparten av dem opplyser at de setter opp prisene under Quarten.

Størst økning har hotell Caledonien på et dobbeltrom fra 995 til 1460 kroner. Hotel Ernst, som i likhet med Caledonien også er offisielt Quart-hotell, innfører sommerpriser denne uka. Det betyr at prisene går ned.

<B>GJERRIG:</B> Kristiansand handelsstand framstår som gjerrig. - Quarten har sørget for millioner av kroner i meromsetning gjennom ti år. Deres gave til jubileumsfesten er bare 25 000 kroner, sier infosjef Pål Hetland i Quart-festivalen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media