Mellom 20 og 30 branner i Møre og Romsdal i natt

- Det brenner overalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det brenner overalt i Møre og Romsdal, sier vakthavende brannmester Åge Henriksen til VG. 

Det brenner kraftig i terrenget på Valderøya utenfor Ålesund på årets første natt. Nyttårsaften ble det også meldt om brann i bygninger tilhørende Sula rutelag sør for Ålesund.

- Brannen på Valderøya startet på sørsiden av øya og har beveget seg over toppen av øya, opplyser operasjonsleder Per Åge Ferstad i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

- Den beveger seg nå mot bebyggelsen, så det er satt i gang evakuering, sier operasjonslederen. Han vet ikke nøyaktig hvor mange som blir evakuert, men sier det er en del hus i det aktuelle området. Det er beboere ved Skaret og Måsemyrane som blir evakuert.

Ferstad sier nødtelefonen har ringt i ett siden litt før midnatt, og at det har vært 24 små eller store branner i distriktet. Flere av brannene er knyttet til bruk av fyrverkeri.

- Det er tørt i gresset, og det blåser, sier operasjonslederen Per Åge Ferstad i Sunnmøre politidistrikt til NTB. Ferstad oppfordrer folk til å være svært forsiktige med fyrverkeri og åpen ild.Det brenner også i bygningene til Sula rutelag i Mauseidvåg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer