Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mellom 20 og 30 branner i Møre og Romsdal i natt

- Det brenner overalt.

- Det brenner overalt i Møre og Romsdal, sier vakthavende brannmester Åge Henriksen til VG. 

Det brenner kraftig i terrenget på Valderøya utenfor Ålesund på årets første natt. Nyttårsaften ble det også meldt om brann i bygninger tilhørende Sula rutelag sør for Ålesund.

- Brannen på Valderøya startet på sørsiden av øya og har beveget seg over toppen av øya, opplyser operasjonsleder Per Åge Ferstad i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

- Den beveger seg nå mot bebyggelsen, så det er satt i gang evakuering, sier operasjonslederen. 
Han vet ikke nøyaktig hvor mange som blir evakuert, men sier det er en del hus i det aktuelle området. Det er beboere ved Skaret og Måsemyrane som blir evakuert.

Ferstad sier nødtelefonen har ringt i ett siden litt før midnatt, og at det har vært 24 små eller store branner i distriktet. 
Flere av brannene er knyttet til bruk av fyrverkeri.

- Det er tørt i gresset, og det blåser, sier operasjonslederen Per Åge Ferstad i Sunnmøre politidistrikt til NTB. 
Ferstad oppfordrer folk til å være svært forsiktige med fyrverkeri og åpen ild.Det brenner også i bygningene til Sula rutelag i Mauseidvåg.

- Der var det åpne flammer og full fyr.Vi har omdirigert våre mannskaper, men brannvesenet jobber fortsatt på stedet, forteller Ferstad. Brannvesenet har kontroll, og ifølge Ferstad er det ting som tyder på at brannen kan ha startet i en container utenfor bygget, men han understreker at dette ikke er bekreftet. Sjefen for busselskapet er på stedet for å bistå brannvesenet med informasjon. 
(NTB) 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media