DEBATT

«Stammekrig i Norge»:

Mellom rasisme og antirasisme

Lykke til på din vei mot sentrum, Kjetil. Du har ennå en lang vei å gå.

Foto: Dagbladet
Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjetil Rolness forsøker å gjenoppfinne seg selv som det fornuftige sentrums forsvarer i Dagbladet, med harde spark mot meg og Rune Berglund Steen på den ene siden, og redaktørene for Resett og Document.no på den andre siden, i kjølvannet av den hete debatten mellom oss fire på Dagsnytt 18 forrige uke.

I Rolness’ verden er debatten «et valg mellom pest og kolera». På den ene siden står «identitetspolitikkens frammarsj» og «moralistiske brunbeisere», og på den andre siden står rasister og høyrepopulister.

Dette er «ytterpunktene i debatten». Og midt i mellom rasisme og antirasisme står den rasjonelle og sindige Rolness og sukker oppgitt over debattklimaet.

På den ene siden har vi en konspirasjonsteoretiker som Rustad, som sprer ideen om at Norge er i «borgerkrig», og som driver nettstedet Anders Behring Breivik var en ivrig og aktiv leser av. På denne siden av debatten finner vi også Helge Lurås, en redaktør som driver hetskampanjer mot unge samfunnsdebattanter med minoritetsbakgrunn for å kneble dem.

Og på den andre siden? Der har vi fæle antirasister som kan gjøre såpass radikale ting som å sitere folk og å heve stemmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer