Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mellomnavn, du liksom!

Øyh, Arve Juritzen, jeg har en klage! Hvordan i huleste kunne du spørre hva mellomnavnet til Erik Bye er? Hva behager? Mellomnavnet til Erik Bye ?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvem går rundt og har greie på slikt, lenge før biografien om mannen er på plass i bokhandelen? Attpåtil fikk hun tips om å resonnere seg fram. Arve, da!

Jeg hadde slett ikke peiling. Ikke Siw (23) fra Rognan heller.

Dermed røyk hun ut av «Vil du bli millionær?» i går kveld, med en sjekk på 60000 kroner og et tappert smil. Siw hadde nemlig bestemt seg for å dra på interrail for pengene, og mente at 60000 burde holde. Det gjør de nok.

Lar seg rive med

Så god tur til deg, Siw, og fy skamme seg til deg, Arve! For den unge herren som var inne før Siw, han kunne jo stappe åtti lapper i lomma bare ved å svare på hva mannen til prinsesse Ragnhild heter!

Ex.phil.-studenten brukte tretten og et halvt minutt på å sikre seg sin vinnersum på 100000 kroner. Helst ville han bruke pengene til å kjøpe seg en båt til hytta ved sjøen. Men måtte altså medgi at hundre lapper dessverre ikke holdt helt til den han hadde tenkt seg. Vel, vel. Kanskje Statens lånekasse kan hjelpe?

Som man ser: Det er altså mulig å la seg rive med av TV2s velorganiserte quick-step rundt gullkalven. Oppskriften fra i vinter er beholdt, sett bort fra lotterilovens smekk på TV2-fingeren med krav om gratis påmelding for alle.

Kjapp og effektiv

Arve Juritzen er tilbake, like brun og blid som sist - og noen kjærkomne hakk mer avslappet. Det er fortsatt et stykke igjen til han eier tv-ruta. Men han møter deltakerne bra, turnerer ulike nervøsitetsgrader med dertil egnet ro - og gjør kort sagt jobben sin.

Produksjonen er kjapp og effektiv: Familievennlige spørsmål fra alle kategorier dukker opp, alle med fire svaralternativer - pluss engangsmuligheter til å hente inn publikums mening, ringe til mamma eller strippe vekk to av fire alternativer. Og skulle tenkepausene bli for lange, kan vi jo titte ut av stuevinduet og forsikre oss om at det slett ikke henger et fiendtlig innstilt, intergalaktisk romskip over pipa. Det er bare den hårreisende pompøse science fiction-bakgrunnsmusikken fra millionærshowet som lar følelsen snike seg innpå.

Men ingen blir millionærer hos Arve Juritzen. Bortsett fra ham selv, da. Hittil i programmets historie har ingen gått ut med høyere gevinst enn 500000 kroner. Noen fordi de er smarte nok til å gi seg mens leken er god, andre fordi de får spørsmål som Erik Byes mellomnavn.

Som altså var Erikssøn. Selvsagt.