Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Melodi Grand Prix blir festival

Fjerner delfinalene til fordel for tredagers festival.

ENDRER KONSEPTET: Fjorårets Melodi Grand Prix-finalist Margaret Berger var den siste som rakk helt til topps etter delfinaler.  Nå endrer NRK konseptet.  Foto: Håkon Eikesdal
ENDRER KONSEPTET: Fjorårets Melodi Grand Prix-finalist Margaret Berger var den siste som rakk helt til topps etter delfinaler. Nå endrer NRK konseptet. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

(Dagbladet:) Årets Melodi Grand Prix blir en ukelang musikkfestival, som avsluttes med en Grand Finale, hvor Norges bidrag til Eurovision Song Contest 2014 skal kåres. Det skriver NRK i en pressemelding.

Programledere for årets musikkfest blir som i fjor, Jenny Skavlan og Erik Solbakken.

Delfinalene utgår
Etter årets MGP ble det kjent at NRK kommer til å endre konseptet de har fulgt de siste årene, med å arrangere delfinaler rundt om i flere norske byer.

I år vil det derfor arrangeres tre semifinaler, som skal sendes fra Folketeateret i Oslo fra 7. til 9. mars. Det hele avsluttes med den store finalen direkte fra Oslo Spektrum lørdag 15.mars. Der blir det avgjort hvem som går videre til den europeiske finalen, som til neste år går av finner sted i København.

I hver semifinale skal fem MGP-artister presenteres og fremføre sitt bidrag, mens tre av artistene går videre til finalen.

I gang fra nyttår
Allerede fra nyåret kan publikum bli bedre kjent med artistene og se hva MGP 2014 har å by på. Blant annet skjer dette via en lyttergruppe som ble opprettet tidligere i høst.

Lyttergruppen består av Vivi Stenberg, Music Norway-direktør Kathrine Synnes Finnskog, musikkprodusent Marie Komissar, 730.no-redaktør Gisle G. Stokland og Tarjei Strøm.
 
- Publikum kan blant annet følge lyttergruppenes møter på nrk.no allerede fra desember og utover i januar og februar. Der får de se hvordan gruppen har arbeidet, og hvordan de 15 endelige MGP-bidragene har utviklet seg fra innsendte låtforslag til stadig mer perfeksjonerte bidrag som er en MGP-finale verdig, sier prosjektleder for MGP, Stian Malme.

- Mange potensielle hits
I tillegg skal en jury , som har plukket ut de bidragene de har størst tro på, gi sine tilbakemeldinger på opptredenene underveis i sendingene.

MGP-redaksjonens lyttergruppe har i år mottatt over 600 bidrag fra låtskrivere, produsenter og artister som vil vise Norge hva de er gode for.  

I ÅR SOM I FJOR
Programlederne Jenny Skavlan og Erik Solbakken blir også i år programledere for musikkfesten.
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
I ÅR SOM I FJOR Programlederne Jenny Skavlan og Erik Solbakken blir også i år programledere for musikkfesten. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

- Bidragene spenner fra amatøropptak fra pikerom til låter sendt inn av noen av Norges beste låtskrivere og produsenter, sier musikkansvarlig for MGP 2014, Vivi Stenberg.

- Etter en grovsiling inviterte jeg fire dyktige aktører fra norsk musikkbransje til å delta i en lyttergruppe. Sammen har vi landet på 15 bidrag som skal konkurrere til neste år. Her er det mange potensielle hits som vi gleder oss til å dele med resten av Norge, forteller Stenberg. 

LYTTEGRUPPEN: Årets lyttegruppe skal avgjøre hvem som er verdig en plass i nye MGP. Foto: NRK
LYTTEGRUPPEN: Årets lyttegruppe skal avgjøre hvem som er verdig en plass i nye MGP. Foto: NRK Vis mer