Melodi r&b

Det tidligere Melodi Grand Prix-idolet Stig Van Eijk (21) er tilbake. Denne gangen uten Kringkastings-orkesteret, fargesprakende krigsmaling og fjortisstemme.

Nå har nemlig Van Eijk startet Bergens eneste skikkelige r&b og hip-hop klubb.

- De Grand Prix- greiene er helt i det blå, nå. Det tilhører fortiden. Nå gjør jeg akkurat det jeg har lyst til. Det er jo soul og r&b jeg egentlig alltid har digget, sier Van Eijk.

Planleggingen av det nye klubben og det nye bandet hans begynte i fjor sommer. Da tok Van Eijk kontakt med en del unge musikere som han kjente til i Bergen, og grunnla b:underground - et band bestående av to rappere, en kvinnelig vokalist, en dj, et fem-manns liveband og Van Eijk selv. Tidligere i vår startet 21-åringen også egen klubb, og b:underground club har trukket tilnærmet stappfulle hus på utestedet Den Stundesløse hver torsdag helt siden starten.

- Det har vært jævlig bra. Jeg har klart å samle sammen den nye generasjonen musikere. Alle i bandet mitt er rundt 20 år gamle og jævlig dyktige. Vi holder høy standard. Jeg har valgt fra øverste hylle når jeg har satt sammen bandet mitt, sier Stig som har mye å gjøre for tiden.

- Ja, det er jeg som er the main boss. Det er jeg som fikser alt på klubben og må ha disiplin på de andre gangsterne i bandet.

b:underground club foregår hver torsdag på Den Stundesløse i Bergen. Neste torsdag med nederlandske Bangabone som gjesteartist.

KLUBBSJEF: Noen år har gått, og nå har Stig van Eijk startet R\'n\'B-klubb.