Melodisk tungrock midt på tabellen

Ujevn solodebut fra Iron Maidens åndshøvding.

PÅ NYE VEIER: Iron Maiden-sjef Steve Harris solodebuterer med British Lion nesten 40 år ute i karrieren. Foto: John McMurtrie
PÅ NYE VEIER: Iron Maiden-sjef Steve Harris solodebuterer med British Lion nesten 40 år ute i karrieren. Foto: John McMurtrie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: At Steve Harris, ubestridt leder og åndshøvding i et av verdens største band, Iron Maiden, har valgt å gå solo snart 40 år ute i karrieren, slo ned som en bombe hos de fleste. Bandkolleger inkludert.

Navnet hans har i flere tiår vært synonymt med storslagen og progressiv britisk heavy metal.

Overraskelsen forsterkes derfor ytterligere av veivalget bassist Harris og hans kompanjonger har tatt på «British Lion». Her smaker det nemlig mer av 90-tallets grunge og 70-tallsrocken Harris dyrker enn Maidens galopperende rytmer.

Svak produksjon Produksjonen er flere hakk for svak, tidvis høres det mer ut som demoer enn fullverdige studioinnspillinger, men låter som «Lost Worlds» og «These Are The Hands» har heldigvis nok melodistyrke til å løfte helhetsinntrykket.

Harris ønsker å utforske nye musikalske områder, og låta «This Is My God» minner endog om Jane's Addiction med sine bassdrevne og suggererende rytmer.

På den andre siden er Harris' faste jobb tydelig i «Us Against The World», som like gjerne kunne ha vært Iron Maiden. Og jammen finnes det også skamløs sommerpop her i form av «Eyes Of The Young».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer