Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Men BLIR Libido pop-stjerner?

- Vi leier oss inn i et øvingslokale i London. Det bare vrimler av pop-stjerner der. Her om dagen kom Glen Matlock inn og lånte tuneren til Cato! «Bare ta'n,!», mente vi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av noen måneder har de blitt geniforklart i britisk musikkpresse - for så i neste omgang å bli dratt skikkelig ned i avdelinga for «ordinært norsk nivå». Den samme gamle leksa. Intet er hurtigere forgjengelig enn superlativer i New Musical Express og Melody Maker.

Singel på cred-label

Pop-stjernene i bergensbandet LIBIDO avlegger som snarest Kongeriket en visitt. 16. februar kommer de med sin første langspillplate; «Killing Some Dead Time».

I sitt første møte med britisk pop-offentlighet fikk de hjelp av journalisten Simon Phillips og Fierce Panda-etiketten. En singel her gjør susen; vi snakker om troverdighet. Ash, Gene, Elastica, Supergrass og Blur er bare noen av de bandene som har gått denne løypa før Libido.

- Sonya i Echobelly fortalte oss noen uker tilbake at musikkpressa ikke lenger er avgjørende for britiske artister, nå er det bare radio - og framfor alt Radio 1 - som teller?

Hun har antageligvis rett, om vi snakker artister som selger over 200 000. For oss er det viktig at hele pressepakka stemmer, og vi må for all del inn i spaltene til rockpressa.

Stinn brakke i London

Siden de var på forsida i PULS høsten 1996 har de bodd i London.Relativt kummerlig, men greit nok. Vi bor i Archway, tre stopp nord for Camden.

De tre deler på hele to leiligheter, og vi minner om at The Rolling Stones delte ett rom - var det ikke det? - omtrent da 1962 ble til 1963. Herrene Even Johansen (vokal og gitar), Cato Eikeland (bass)og Jørgen Landhaug (trommer) nikker og smiler, og gir uttrykk for at den sammenlikninga kan de tåle.

- Har dere gjort noen spesielt vellykka spillejobber i England?Yepp! På Falcon i Camden. Vi gjorde en urfet jobb der, samme dag som vi skreiv kontrakt med Virgin. Det var utsolgt en time før gig'en starta.

Om å lure sitt plateselskap

Virgin? Libido befinner seg vitterlig på independent-labelen Fire Records, men våre venner hadde vett nok til å kreve Norge ut av kontrakten.

Direktørene i Fire gikk med på det sånn uten videre, kunne liksom ikke skjønne at Norge var no' viktig. Dermed lisensierte Libido utgivelsesrettighetene her hjemme til plategiganten Virgin, som eies av EMI. Med en smule nasjonalistisk velvilje blir Libido da liksom label-kamerater med The Beatles og Janet Jackson...

- Fire Records føler seg kanskje lurt når de skjønner hva som har skjedd?- Vi håper det.

De har «øvd som faen» i halvannet år, og har fått hjelp av en fullstendig ubrukbar lydmann.

Han var så dårlig at vi måtte ha minst to timer lydprøver før hver eneste spillejobb, høsten 1997. Men det blir mye bra øving av slikt.

LP nummer to før jul?

På sin aktuelle singel «Overthrow» har de gjort en cover av Frank Hammerslands Pogo Pops-slager «Man Inside My Head» - og tildragelsen skal faktisk bli en vane.

Vi måtte gjør den, slik at den fine sangen også kom i en fin versjon. Neste gang går vi løs på «Souvenir»; den er ikke bra, verken i Hammerslands egen eller i Grete Svendsens utgave!

Vi gleder oss allerede til Libido skal gå løs på Raga-katalogen...

21 jobber skal de gjøre i England denne våren, og turnéen vil vare så å si fram til august. Det inkluderer jobber i Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo (So What, 4. mars). Turen går også til New York, og de er faktisk booka på den prestisjefylte South By South West-festivalen - sammen med Savoy og Black Grape!

- Mangt og meget bør se annerledes ut for Libido når vi skriver august/september 1998...?

Alt - bør se annerledes ut. Den nye LPen er allerede førdigskrevet. Vi regner med å ha den ute før jul.

LANSERES: 16. februar kommer Libido med sitt første album, men de tre herrene fra Bergen er produktive. De regner med å ha nok et album ute før jul.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!