Men Casanova var ikke død

200 år etter sin død fortsetter storsjarmøren å leve i tsjekkernes hjerter. Historiens førsteelsker blir behørig feiret i sitt siste elskovsrede.

Tilhengerne av den beryktede og berømte kvinnenedleggeren har de siste dagene valfartet til den tsjekkiske byen Duchcov. I dag stømmet hundrevis av tsjekkere til slottet i byen hvor Giovanni Giacomo Casanova tilbragte de siste 13 årene av sitt liv. 200-års jubileet for Casanovas død er en alvorlig affære. I fire samfulle dager feires Casanova med kulturelle og sosiale begivenheter.

Busslaster

Turistene strømmer til feiringen.

- Vi har sågar hatt flere busslaster fra Italia, sier Tatjana Badriasvili til nyhetsbyrået AP. Hun jobber på slottet ca. 10 mil nordøst for Praha. I forbindelse med jubileet vises de to utstillingene «Erotikk i dagens kunst» og «Casanovas Europa». Det var den italienske ambassadøren i Tsjekkia som sto for åpningen.

Valfarter

Før sin død skal Casanova ha rukket over hundrevis av kvinner. I 1798 døde han og ble begravet på slottskirkegården i Duchcov. Senere ble han gravd opp igjen og lagt på ukjent sted. Men fortsatt legger tilhengere blomster på gravsteinen i Duchov.