Men Casanova var ikke død

200 år etter sin død fortsetter storsjarmøren å leve i tsjekkernes hjerter. Historiens førsteelsker blir behørig feiret i sitt siste elskovsrede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tilhengerne av den beryktede og berømte kvinnenedleggeren har de siste dagene valfartet til den tsjekkiske byen Duchcov. I dag stømmet hundrevis av tsjekkere til slottet i byen hvor Giovanni Giacomo Casanova tilbragte de siste 13 årene av sitt liv. 200-års jubileet for Casanovas død er en alvorlig affære. I fire samfulle dager feires Casanova med kulturelle og sosiale begivenheter.

Busslaster

Turistene strømmer til feiringen.

- Vi har sågar hatt flere busslaster fra Italia, sier Tatjana Badriasvili til nyhetsbyrået AP. Hun jobber på slottet ca. 10 mil nordøst for Praha. I forbindelse med jubileet vises de to utstillingene «Erotikk i dagens kunst» og «Casanovas Europa». Det var den italienske ambassadøren i Tsjekkia som sto for åpningen.

Valfarter

Før sin død skal Casanova ha rukket over hundrevis av kvinner. I 1798 døde han og ble begravet på slottskirkegården i Duchcov. Senere ble han gravd opp igjen og lagt på ukjent sted. Men fortsatt legger tilhengere blomster på gravsteinen i Duchov.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer