... men det preikes for mye

Barnefilm med litt for pratsom inngang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: HAUGESUND (Dagbladet): Gråtass, den grå Ferguson-traktoren fra Barne-tv, er med tida blitt matbokser og leketøy og termosflasker og alle førskolebarns fortrolige venn. Nå har målgruppa også fått filmen. Den åpnet det 17. Barnefilmfesten i Haugesund i går.

Trond Jacobsens ferskeste landbruksprodukt dreier seg om et mysterium. Goggen (Ole-Kristian Lima) har arvet en gård med en magisk, skjult kilde som kan gjøre ham rik. Vennene Grynet (Dagrun Anholt) og Gamlefar (Tor-Geir Sundal) leter og graver og borer, mens Gråtass (Nils Ole Oftebros stemme) gjør alt for å hjelpe.

Det går litt for treigt i filmens første halvdel, bondefjompene (de kalles det) preiker for mye for å etablere mysteriet. Faren er at de minste faller av. Når skurkene begynner å vise muskler seinere i filmen, stiger spenningen og ender i det farseaktige. Bilopphoggerne Hubert og Herpert (Heljar Berge og Åsmund Brede Eike) herper gårdsdriften, og sleipe Helga Hoggerud (Helen Vikstvedt) lurer og snyter for å få klørne i kilden som hun skal lage brus av.

Heldigvis kan filmskaperne sin «Machiavelli for Kids», sånn at skurkene begynner å slåss innbyrdes, og da utmanøvrerer den lille grå hele banden. Litt treig inngang, ellers bondsk og uskyldig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer