...men en annen kan vinne «Idol»

En helt ny regel gjør at «Idol»-vinneren slett ikke behøver å befinne seg blant de 40 på bildene. Hvert jurymedlem får nemlig hente inn to utslåtte deltakere til en egen semifinale.

Du har kanskje sett det: Jurymedlemmene krangler om hvilke deltakere som bør ryke ut eller få en ny sjanse. Spesielt Thomas Strzelecki og juryformann Jan Fredrik Karlsen har vært engasjerte. Nå får de sjansen til å hente inn sine utslåtte favoritter.

Alle får sjansen

I et femte oppsamlingsheat - etter at de 40 semifinalistene har møtt hverandre i fire programmer - møtes de utslåtte. Til dette heatet plukker Strzelecki to, Karlsen to, Anneli Drecker to og Douglas Carr to personlige favoritter.

I dette heatet blir det bare åtte som møtes. De får kjempe om de to siste finaleplassene. Med andre ord: To av alle som til da er slått ut, får nå sjansen i finalen.

- Vi reduserte antall semifinalister fra 50 til 40 for å gjøre plass til outsiderne. Og for å tilføre et ytterligere spenningsmoment i denne fasen av «Idol». I fjor fikk vi fem programmer som ble litt for like. I prinsippet åpner vi nå døra for folk som ble slått ut helt tilbake på audition, sier presseansvarlig for «Idol», Bjarne Laastad. Han legger til:

- Jurymedlemmene vil nok velge flest blant dem som blir slått ut de to kommende ukene. Eller blant dem som ble slått ut tidligere denne uka. Men i prinsippet er alt åpent.

Slik blir det

Jurymedlemmene trenger ikke bestemme hvem de vil hente inn, før de 40 semifinalistene har gjort opp seg imellom. Oppsamlingsheatet skal foregå og sendes onsdag 3. mars.

Men først skal altså de 40 semifinalistene i ilden. Det vil foregå slik:

De 40 er delt inn i fire puljer. De fire neste onsdagene og fredagene skal de kjempe 10 og 10 mot hverandre. To går videre til finalefasen fra hvert program.

Under hvert bilde på disse sidene står det hvilken pulje deltakerne tilhører - og hvilken sang de skal synge i kommende program.

Finalerundene (med ti finalister) starter fredag 12. mars. Deretter ryker én deltaker ut hver uke - til det gjenstår to til den store finalen i Oslo Spektrum i midten av mai.