Men er det ekte?

I kveld begynte TV 2s nye program «Hjelp, jeg er hypnotisert!». Er det bare tull og tøys?

Det var flere underholdene innslag under kveldens premiere. Christian Henriksen ble hypnotisert til å tro han var marsboer, mens Ole Erik Sunde trodde han var tolk for Henriksen.

- De to «marsboerne» klarte seg veldig bra, og fant jo opp sitt eget marsboer-språk underveis, sier hypnotisøren Torgrim Holte.

Fredrik Buer hadde en givende samtale med peanøtter som snakket til ham. De spilte fotball, og ville slett ikke bli spist.

Glemte «sju»

Magasinets Trude Lorentzen ble med Holte til MTVs lokaler i Göteborg, før programmet ble vist på tv. Slik beskrev hun fenomenet:

«Jeg synker inn i mørket. Det er behagelig. Hadde det bare ikke vært for et eller annet som høres i det fjerne. Noen som skriker. Jeg tror at det er en gutt som sier at foten hans sitter fast. Han påstår at det må være noe galt med gulvet. Han klarer ikke å bevege beinet, hyler han. Jeg skulle ønske han holdt kjeft.

- Når du våkner ... hvisker stemmen i øret mitt,

- ... har du glemt tallet sju. Hører du? Tallet sju eksisterer ikke.

Knips.

De vennlige øynene igjen. Torgrim ber meg telle fingrene mine.

- En - to - tre - fire - fem - seks - åtte - ni - ti, teller jeg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hæ? Hva er det jeg står og sier?! Hoppet jeg virkelig over sjutallet?».

Er det oppspinn?

Marsboerne fortrakk ikke en mine mens de snakket marsisk. De aller fleste ville vel brutt ut i latter? Og det virket som om Fredrik Buer virkelig trodde peanøttene snakket til ham. Eller?

Kan man virkelig hypnotisere mennesker slik at man selv blir usynlig? Eller er det bare oppspinn? Si din mening! Er det bare tull og tøys?