Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse Film «Last Christmas»

Men er han ikke egentlig for bra for henne?

«Last Christmas» er en av disse romantiske komediene som lener seg for tungt på tvisten underveis.

«Last Christmas»

3 1 6

Romantisk komedie

Regi:

Paul Feig

Skuespillere:

Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeoh

Premieredato:

8. november 2019

Aldersgrense:

Tillatt for alle

Orginaltittel:

«Last Christmas»

«Insisterende, men egentlig ikke så romantisk?»
Se alle anmeldelser

FILM: Kate (Emilia Clarke) er et vrak. Hun drikker tungt, utnytter vennene sine og unngår familien sin. Hun er med andre ord ikke akkurat i stemningen som trengs for å kunne gi jernet i julepyntbutikken der hun jobber, iført et grønt og hvitt alvekostyme, og pusher uhyrligheter i plast på juleromantiske kunder.

Så støter hun på Tom (Henry Golding), som er så lite av et vrak at det er nærmest mirakuløst: Han er høflig, varm og vennlig, og svært så opptatt av å bli kjent med hun som virker som om hun er alt han ikke er.

«Last Christmas» er en av disse filmene med en tvist underveis, men lenge er det litt for vanskelig å tro på at den fomlende Kate ville fascinere den prektige Tom i den grad hun gjør.

Insisterende

Golding er som skapt for slike roller - han spilte en nesten helt lik en i «Crazy Rich Asians» - og har en avslappet karisma som trenger gjennom selv om rollen hans ikke akkurat er flerdimensjonal. Clarke er mer sjarmerende her enn i «Game of Thrones», men faller for fristelsen til å gjøre vel mye ut av materialet, og i kombinasjon med mange og insisterende nærbilder gjør at helhetsinntrykket blir litt voldsomt.

Lite romantikk

«Last Christmas» er ført i pennen av Emma Thompson og ektemannen Greg Wise, og Thompson spiller selv rollen som Kates mor, matriarken i en familie som har flyktet fra det tidligere Jugoslavia.

Mellom nusselighetene er «Last Christmas» et harmdirrende utfall mot fremmedfiendtlighet og en hyllest til et mangfoldig Storbritannia. Samtidig er noe av problemet at filmen lener seg for tungt for konseptet, ideen, en vel søkt plottvist og en overraskende flat humor, og ikke anstrenger seg for å lage en kjemi som føles unik for de to menneskene som råkes av den. Det er dette som er romantikk, og den er det egentlig ganske lite av her.

.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media