Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

... men filmen var ikke slutt

The End ... eller var det egentlig det? I Hollywood får et testpublikum siste ordet når kassasuksesser skal skapes.

Når filmen er ferdigklipt, vises den for en samling vanlige publikummere. Hvis de ikke liker det de ser, kan hele filmteamet bli kalt inn til ny dyst.

Det skjedde med «Shakespeare in love». Gwyneth Paltrow tok et kort og følelsesløst farvel med Joseph Fiennes, men publikum ville ha en heftigere slutt.

- Det er en pervers prosess. Vi har ett mål - alle skal være fornøyde med filmen, sier produsent Mike De Luca i New Line Cinema til USA Today.

- Resultatet er som regel at ingen er for skuffet, og ingen er overbegeistret. Vi jager kinogjengere og pengene deres - framfor å lage god film, sier De Luca.

Et par måneder før premieren vises filmen flere ganger for vanlige kinogjengere - mens analytikere følger oppmerksomt med. Etterpå diskuterer de filmen, skriver Expressen.

Dyr uke - sju Oscar

Testgruppen likte ikke den lidenskapsløse slutten på «Shakespeare in love». Gwyneth Paltrow og Joseph Fiennes var opptatt med andre prosjekt, men ble likevel flydd tilbake til England. Alle kulissene ble gjenreist, og filmteamet måtte jobbe ei uke ekstra.

- Vi ante ikke at slutten skulle bli et så stort problem. Det var utrolig dyrt for Miramax å endre slutten, men så ble det til slutt sju Oscar-statuetter, sier medforfatter Marc Norman.

Uønsket selvmord

I «Farlig forbindelse» fra 1987 tar Glenn Close livet av seg i sluttscenen. Testpublikum raste, og enden på visa var at hun heller ble skutt. Filmen spilte inn 1,4 milliarder kroner, og etter dette har filmselskapene vært ekstra lydhøre overfor testpanelene.

Foretrakk homsevenn

I «Min beste venns bryllup» danset Julia Roberts med en ukjent mann på den siste bryllupsfesten. Publikum var så begeistret for Roberts homsevenn at de insisterte på at de måtte danse sammen - og slik ble det.

Kalkun uansett

I «Striptease» ble den dystre slutten skrevet om. Det ble en gla'slutt - uten at det hindret kalkunstemplet.

Utidig sex

I «Patrioten» hadde Mel Gibson et forhold med sin stesøster - og gjorde henne gravid. Det ble for mye for publikum, og hele affæren ble strøket.

<B>BLE STOPPET:</B> Publikum var så begeistret for Julia Roberts homsevenn i «Min beste venns bryllup» at de insisterte på at de måtte danse sammen.
BLE STOPPET:</B> Publikum likte ikke at Mel Gibson gjorde stesøsteren sin gravid i «The Patriot».
BLE STOPPET:</B> Publikum krevde skikkelig klining i «Shakespeare In Love».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media