Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

På tide å slå opp med Manchester United etter 50 år?:

Men først og fremst ber vi mannegruppa Ottar om å oppføre seg som folk

Og vi hyller verdens fineste oppfinnelse, bibliotekene.

LOVECHESTER: Pat Crerand (t.v.) sammen med George Best (t.h.) og legenden av en manager, sir Matt Busby, på Euston stasjon før de skal nordover til Manchester med Europacup-pokal i 1968. 50 år med kjærlighet settes i disse dager på en hard prøve for artikkelforfatteren. Foto: NTB Scanpix
LOVECHESTER: Pat Crerand (t.v.) sammen med George Best (t.h.) og legenden av en manager, sir Matt Busby, på Euston stasjon før de skal nordover til Manchester med Europacup-pokal i 1968. 50 år med kjærlighet settes i disse dager på en hard prøve for artikkelforfatteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Kommentar
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visste du at «Mannegruppa Ottar» har om lag 60 000 følgere på Facebook og at mange av dem oppfører seg som en gjeng med frittgående griser som vi ikke skal skrive om mer enn nødvendig fordi da får de mer oppmerksomhet enn de fortjener, men «Ukeklikk» regner med at Storebror ser deg har noen av disse hatske mannfolkene under oppsyn. Hvorfor er de som sinte, forresten?

De har jo blant annet mistet det helt når det gjelder Miljøpartiet De Grønnes Lan Marie Nguyen Berg. I det siste, igjen, har mye av det som har vært postet på gruppas Facebook-side gjort at vi virkelig begynner å frykte for deler av nasjonen. Hva skjer hvis vi slipper løs noen av disse nasjonalistiske villdyrene? Hvis de tyr til våpen? Kommentarene fra noen i flokken omhandler blant annet drap eller å fysisk skade Lan. I tillegg til å gå etter henne fordi hun er kvinne og hennes etniske opphav.

Og, etter at denne saken står på trykk vil vi garantert få e-poster, derfor gjør vi hatske innsendere oppmerksomme på at vi kommer til å trykke det dere sender inn med fullt navn, alder, familie, vekt, høyde, etc. Så vet dere det.

Visste du at denne skribent siden 1968 har vært svak for fotballklubben Manchester United som dette året, for 50 år siden, vant det som i dag kalles Champions League. United med George Best, Bobby Charlton, Nobby Stiles, John Aston (Man of the Match), Alex Stepney, Brian Kidd etc. slo Eusebios Benfica på Wembley. Helter i rødt var født. Utover på 1970-tallet ble noen av oss Røde Djevler, men nå i det siste har vi sterkt begynte å mislike klubben, hvordan de spiller og ikke minst, manager José Mourinho.

Vi er ikke sikre på om hvor lenge vi orker å kalles oss røde. Ikke fordi de spiller gjespende fotball, men fordi manageren egentlig ikke passer inn i klubben med sin sutrende arroganse og United, som alle de store fotballklubbene i verden, bedriver en lønnspolitikk som ikke henger på greip.

Sistemann inn til klubben er Alexis Sánchez som tjener i overkant av tre millioner kroner i uka. Han er ikke aleine om dette i klubben. Over tre mill. i uka, mens lønningene til vakter, vaskere og de andre som holder klubbens infrastruktur i vater, er skammelig lave.

Vi ser rødt på en helt annen måte akkurat nå. Eneste forsonede, i tillegg til at United må slå Huddersfield i helga, er spiller Juan Mata som donerer bort én prosent av sin latterlig høye lønn til veldedighet. En oversikt fra 2016 viste forresten at i snitt tjente United-spillerne 60,7 millioner kroner hver. På tide å si som Keith Hammett, Dagbladets fotograf i London i en årrekke, da han så eldre menn og kvinner i fotballdrakter før en match: GET A LIFE!

Visste du at vi i pressen også kan skrive positivt om saker og ting, blant annet om Bokhylla.no Norge har, som dere vet, som første land i verden digitalisert og lagt den nasjonale litteraturarven ut på nettet. Det vil si at cirka 250 000 bøker utgitt i dette landet til og med år 2000 nå kan leses fritt av hele befolkninga. Bibliotek er forresten den fineste oppfinnelse i verden siden bokstaver, stumtjenere og god lørdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!