Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

... men gamlingene gir seg ikke

Tina Turner sier dette blir hennes siste turné, men det er mange gamlinger som nekter å gi seg. The Rolling Stones planlegger ny verdensturné neste år. Og nytt studioalbum.

I en alder da mange arbeidstakere funderer på å førtidspensjonere seg, vil Mick Jagger (57), Keith Richards (56), Charlie Watts (59) og Ronnie Wood (53) ut på en ny, lang og krevende turné. I løpet av 2001 skal de verden rundt.

Turnéhestene

Det er Ronnie Wood som har fortalt om planene, under litt sørgelige omstendigheter. Han ble lagt inn på avvenningsklinikk for å få bukt med alkoholproblemet sitt.

- Jeg må bli tørrlagt før vi skal ut på verdensturné neste år, forklarer gitaristen til BBC News.

Stones og superbestemor Tina er på ingen måte alene om å turnere heftig i godt voksen alder:

Bob Dylan (59), Van Morrison (55) - som ryktes å være på vei på en mini-norgesturné - Chuck Berry (74), Willie Nelson (67), Paul McCartney (58), Johnny Cash (68), Cher (54) og Tom Jones (60) trives også godt på veien.

- Ikke forundret

Nyheten om The Rolling Stones' planlagte verdensturné lekket tidligere i sommer ut da selskapet bak billettsalget for den amerikanske delen av turneen skulle børsnoteres. I informasjonen til potensielle investorer het det blant annet: «Vi forventer en markant økning i omsetningen i 2001, siden selskapet skal selge billetter for The Rolling Stones».

Rune Lem i Gunnar Eide Concerts sier til Dagbladet at man ikke har mottatt informasjon om noen Stones-turné neste år.

- Men vil de spille her, så er det greit! Jeg har hørt rykter om en turné, og det forundrer meg ikke, sier Lem.

ROCKER VIDERE: Keith Richards, Mick Jagger og resten av gutta i Rolling Stones legger ut på ny verdensturne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media