...men GP-Jostein reagerer på utskjellingen

Norges Grand Prix-kommentator Jostein Pedersen mener «World Idol»-dommerne gikk altfor langt.

Pedersen fikk selv kritikk tidligere i år, fordi han sa at svenskenes Grand Prix-bidrag «har mindre utstråling enn bokhylla Ivar på Ikea». Men nå reagerer han på «Idol»-dommerne.

- Å snakke om Kurts utseende er ganske smakløst. Det er jo ikke særlig raffinert humor. Det er jo bare å skjelle ut folk. Ikke særlig underholdende, mener Pedersen.

Cowell tjener penger

Han mener særlig Simon Cowell opptrer kritikkverdig, fordi han selv eier deler av «Idol»-konseptet og tjener masse penger på å få så mange seere som mulig.

- Han skjeller ut dem som biter på hans eget åte, sier Pedersen, som særlig reagerte på at han sa til den arabiske deltakeren at hun ikke var noe ordentlig idol.

- Taktløst og smakløst. Det avslørte hvor kunnskapsløst det er, sier Grand Prix-entusiasten.

Ole ikke overrasket

Også «Idol»s presseansvarlige i TV2, Bjarne Laastad, synes dommerne gikk litt vel langt.

- Jeg ble overrasket, ja. Jeg satt i salen selv og fikk bakoversveis. Det var kjekkaseri internt i juryen - en krig om å være verst, sier han.

TV2 kommer ikke til å reagere formelt overfor «World Idol».

- Også de ansvarlige i «World Idol» var overrasket over dommerne, sier Laastad.

Den tidligere «Idol»-dommeren Ole Evenrud var derimot på ingen måte overrasket over dommerne.

- De oppførte seg som forventet: som apekatter. Men det er jo et skuespill, like ekte som wrestling. Dommerne skal komme med bemerkninger som skal sjokkere noen, sier Evenrud.

- Han polakken prøvde åpenbart å skaffe seg en drittsekk-karriere, prøvde å markedsføre seg selv. Men hvis deltakerne tar skade av dette, kan de legge seg inn. Det er jo fiksjon, sier Evenrud.

- Og Kurt klarte seg bra selv om han ikke er noe fruktfat.

- SMAKLØST: Jostein Pedersen.