KOMMENTARER

Alt starter i skolen, mener Venstre

Men husk å ha fokus på de svakeste smågrisene

Nortura har oppskriften på en god oppvekst.

ALT STARTER I BINGEN: Et hovedtema i årets valgkamp er debatten om ulikhet. Her kan politikerne plukke opp noen gode råd fra grisebonden. Her en lykkelig smågris på «Farmen»-gården Ottestad.  Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
ALT STARTER I BINGEN: Et hovedtema i årets valgkamp er debatten om ulikhet. Her kan politikerne plukke opp noen gode råd fra grisebonden. Her en lykkelig smågris på «Farmen»-gården Ottestad. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det er et fint slagord, synes jeg, Venstres «Alt starter i skolen». Det sier både noe om Venstres prioritering og minner om at de en gang var et skoleparti. Mange tidligere velgere nikker gjenkjennende.

Det sier også i korthet hva politikk handler om; å gi folk sjansen til å leve gode liv.

Men straks kom protestene fra alle kanter. Dette var nesten et for godt slagord til at Venstre fikk ha det alene. Nei, alt starter ikke i skolen, det starter i barnehagen, hevder barnepedagog. Ved skolestart er det allerede for sent.

Nei, det starter med familien, mener KrF. Noe jeg stusset over. Skriften har en annen versjon om begynnelsen på det hele.

Men skal vi først starte med familien, lønner det seg å velge riktig allerede ved unnfangelsen, og her må både den hellige ånd og sosialdemokratiet gi tapt for naturens gang. Valg av foreldre er helt avgjørende for kjønn, helse, intelligens, utseende og ikke minst økonomi.

I jakten på sjanselikhet er det mulig å gå enda grundigere til verks for å oppnå ønsket resultat i denne avgjørende fasen av livet. Rent teknologisk er større likhet mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer