Anmeldelse Film «Spion i aksjon»

Men hva gjør John Carew her?

Det er pussig å velge ikke-skuespillere til viktige stemmer i den ellers velsmurte «Spion i aksjon».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Mens debatten raser om hva James Bond kan og ikke kan være, kommer «Spion i aksjon», en lystig animert affære der superagenten i hovedrollen er slick og verdensvant, og så plutselig ikke er det mer.

Lance Sterling er verdens beste spion, til han gjennom et uhell og siste skrik i serumer blir forvandlet til en due. Han blir dermed avhengig av sin «Q», den fomlete teknologinerden Walter. Raringen fra kjellerkontoret får plutselig anledning til å bli stjernen.

Carew og Blipp

Det er grunn til å stusse for den som kaster et blikk på den norske plakaten og ser at John Carew og Stian Blipp gir stemme til disse skikkelsene. Ikke-skuespillere erstatter skuespillere.

Kanskje er dette valget gjort ut fra en oppfatning om at de som gir stemme til animerte skikkelser bør ligne dem fysisk, som er i ferd med i bli mer og mer av en regel i amerikanske produksjoner. Men selv om verken Blipp eller Carew dummer seg ut her, merker man iblant anstrengelsen, det ikke helt naturlige tonefallet som røper at de gjør noe de ikke er skolert i.

Velsmurt actionmaskin

«Spion i aksjon» er ellers et velsmurt maskineri med upretensiøs humor som følger dramaturgien til James Bond-filmene og lignende epos til siste punktum. Det gir også filmen et høyt tempo og betydelig underholdningsfaktor, selv om det hele blir litt vel glatt iblant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer