Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse Film «Spion i aksjon»

Men hva gjør John Carew her?

Det er pussig å velge ikke-skuespillere til viktige stemmer i den ellers velsmurte «Spion i aksjon».

«Spion i aksjon»

4 1 6

Animasjon

Regi:

Nick Bruno, Troy Quane

Skuespillere:

John Carew, Stian Blipp, Herman Tømmeraas

Premieredato:

31. januar 2020

Aldersgrense:

6 år

Orginaltittel:

«Spies in Disguise»

«Velsmurt James Bond-pastisj for barn som blir litt for slick.»
Se alle anmeldelser

FILM: Mens debatten raser om hva James Bond kan og ikke kan være, kommer «Spion i aksjon», en lystig animert affære der superagenten i hovedrollen er slick og verdensvant, og så plutselig ikke er det mer.

Lance Sterling er verdens beste spion, til han gjennom et uhell og siste skrik i serumer blir forvandlet til en due. Han blir dermed avhengig av sin «Q», den fomlete teknologinerden Walter. Raringen fra kjellerkontoret får plutselig anledning til å bli stjernen.

Carew og Blipp

Det er grunn til å stusse for den som kaster et blikk på den norske plakaten og ser at John Carew og Stian Blipp gir stemme til disse skikkelsene. Ikke-skuespillere erstatter skuespillere.

Kanskje er dette valget gjort ut fra en oppfatning om at de som gir stemme til animerte skikkelser bør ligne dem fysisk, som er i ferd med i bli mer og mer av en regel i amerikanske produksjoner. Men selv om verken Blipp eller Carew dummer seg ut her, merker man iblant anstrengelsen, det ikke helt naturlige tonefallet som røper at de gjør noe de ikke er skolert i.

Velsmurt actionmaskin

«Spion i aksjon» er ellers et velsmurt maskineri med upretensiøs humor som følger dramaturgien til James Bond-filmene og lignende epos til siste punktum. Det gir også filmen et høyt tempo og betydelig underholdningsfaktor, selv om det hele blir litt vel glatt iblant.

Ansiktet til Lance er nærmest laget av porefrie paneler, noe som gjør at han iblant fremstår mer som en levende sportsbil enn menneske. Det er vel og bra med overmennesker, men så skal de jo også helst være en av oss.