KOMMENTARER

Men hvor er Napoleonskaken da De?

Mer Fredrik Stabel? Ja, det skulle da simpelthen bare mangle. Grunnloven er riktignok 200 år, men lørdag feiret Vi og Demses Stabels 100-årsdag.

STABELFEIRING:  Stappfullt hus på tegnerens 100-årsdag, men den berømte Napoleonskaka var fraværende. Foto: Tom Stalsberg / Dagbladet
STABELFEIRING: Stappfullt hus på tegnerens 100-årsdag, men den berømte Napoleonskaka var fraværende. Foto: Tom Stalsberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Alltid litt bakpå. Noen ganger er det fullt hus, andre ganger proppfullt. Lørdag var av typen det siste ettersom gode representanter fra Fredrik Stabels familie, fra Venneforeningen, fra diverse gatestubber pluss to nysgjerrige var samlet for å markere mesterens 100-årsdag. Hvor? I hans museum og AvisTegnernes Hus, en frihetsoase i Drøbak der det gamle tidevannet smilte fra Svalbard til Welhavens gate via Seimbakken 3.

Vel, etter denne åpningen ser jeg at man forsøker å skrive seg inn i Stabels anarkistokratiske alfabet, det tar seg ikke ut. Det er det ingen som makter, sorry. I have to go now og overlater spalteplassen til fakta. Stabel ble feiret med hilsninger, sang fra den noble begersvinger Øystein Øystå, film og ei bløtkake som smakte av fugl. Fugl? Nei, av marsipan. Stabels datter Anne-Mette, lektor, kulturhistoriker, forteller og forsker, holdt en minnerik tale på vegne av sin far, på vegne av Stabel, på vegne de små menn og kvinner, på vegne av alle oss, på vegne av humoren, kunsten, Dusteforbundet, vinen, sigarettene, gavmildheten, barnebarn og oldebarn. Hun satte Stabel inn i den helt korrekte kontekst av hans samtid bestående av dårskap og tant, og jeg ser her at min siste setningen med letthet ville fått plass i Norsk Dusteforbund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer