DEBATT

...men ingen spurte om folks tiltro til medienes presisjon

Aftenpostens gjengivelse av egen undersøkelse av hvordan folk føler seg representert, inneholdt både tvilsomme analyser og rene slurvefeil.

AVMAKT I DENNE SAL: Aftenposten har undersøkt i hvilken grad folk føler seg representert på Stortinget, men snubler når de skal presentere sine egne tall, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AVMAKT I DENNE SAL: Aftenposten har undersøkt i hvilken grad folk føler seg representert på Stortinget, men snubler når de skal presentere sine egne tall, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert
Aftenposten har gjennomført en spørreundersøkelse om hvordan folk føler seg representert på Stortinget og i mediene, og presenterte tirsdag resultatene under overskriften «Disse grafene viser hvem som føler seg dårligst representert på Stortinget».

Første graf viser at den største gruppen (39%) svarer «i verken stor eller liten grad» på spørsmålet om «I hvor stor grad føler du at dine meninger og verdier er representert på Stortinget?», mens resten fordeler seg ganske jevnt mellom 26% som føler seg representert i liten grad og 28% som føler seg representert i stor grad.

I utgangspunktet er det ikke helt entydig hva man egentlig spør om og hvordan respondentene skal plassere sitt syn på svarskalaen. Hvis du har ett snevert felt av saker som du er svært opptatt av (det være seg kraftig innstramning av innvandringspolitikken, motstand mot eggdonasjon/surrogati, økning av landbruksstøtten, eller vern av LoVeSe) - skal du da svare at disse synspunktene i stor grad er representert, fordi det fins en gruppe på 5-10-20 stortingsrepresentanter som er uttalte og høylytte forkjempere for dette; eller at dette i liten grad er tilfelle, fordi det store flertallet av representanter ikke deler ditt syn?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer