Men Jesus var ikke stum……

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FRELSESARMEEN: I Dagbladet 19. januar anklager jeg Frelsesarmeen for å bruke all sin kraft på å hjelpe, og ingen krefter på å forebygge. Jeg etterlyser en Frelsesarmé som engasjerer seg i arbeidet for et raust og rettferdig samfunn som gir færre sosialmedisinske offer.

Dette har vakt gjenlyd i Den tause armé. Leder av Frelsesarmeen i Norge, Carl Lydholm «motbeviser» i Dagbladet 25. januar min kritikk ved å vise til at «Opprettelsen av rusmisbrukernes eget sykehus, Gatehospitalet, var for eksempel en politisk handling.» Det tyder på at han ikke forstår forskjellen på å hjelpe de syke (behandling) og å hindre at friske blir syke (forebygging).

Det kan være min skyld. Derfor denne klargjøring.

I alle samfunn kommer mennesker i nød. Noen får stjålet sin barndom. Noen får knust selvbildet sitt i skolen. Noen får stempelet IKKE BRUKBAR i arbeidslivet. Noen blir syke og uføre. Noen faller ned i fattigdom. Noen går inn i rus. Den sosialmedisinske sykeligheten kaller på to reaksjoner: Hjelp og Forebygging. Frelsesarmeen er god på hjelp: Suppe, såpe, slumstasjon og gatehospital.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer