...men kollegaene blir ikke med

Verken Harald Heide-Steen jr, Bjørn Sand eller Jon Skolmen vil være med på noe senioropprør sammen med Rolv Wesenlund. De synes den nye generasjonen humorister er morsomme og ønsker dem hjertelig velkommen.

Vil ha senioropprør

  • Harald Heide-Steen jr. (61)

, den andre halvdelen i radarparet «Wesensten» som Rolv Wesenlund og han gjorde til en av de største underholdningssuksessene på fjernsynet på seksti og syttitallet. Retroversjon 1998/99.

- Når det gjelder de unge komikerne så ser jeg ikke at det er en stor generasjonskløft her. Noe er morsomt, og noe er ikke fullt så morsomt, og sånn har det alltid vært. Intet nytt under solen sånn sett, alt har vært gjort før. Det jeg synes er ille, er å henge ut sakesløse enkeltpersoner som ikke kan forsvare seg, men det er heller ikke noe nytt. Jeg var en gang for mange år siden på en revy på Chat Noir, hvor noen holdt opp et bilde av Hanna Kvanmo. Hun var en fin politiker, selv om hun kanskje ikke hadde utseendet med seg. «Dette er Norges beste prevensjonsmiddel» ble det sagt på scenen. Salen jublet - jeg gikk. Man skal ikke henge ut enkeltpersoner, ellers kan man gjøre hva man vil. Jeg ler av Otto Jespersen, og jeg ler av Bård Tufte Johansen og Harald Eia og alle sammen. Jeg kan ikke være kategorisk imot en trend fordi jeg er 60 år. Jeg ler av det jeg ler av, og sånn har det alltid vært. Når Wesenlund sier at det fins andre kodekser i dag, selvfølgelig gjør det det! I dag kan man ha masturbasjonskurs på scenen, det var sånt som vi bare drømte om.

  • Bjørn «Stutum» Sand (72)

, spilte med Rolv Wesenlund i Pål Bang-Hansens «Norske byggeklosser». Han har vært revyforfatter fra 50-tallet og fikk norsk revys høyeste utmerkelse, Leonard-statuetten, i 1994:

- Jeg synes de unge komikerne er morsomme. Det kan være en eller to som går over streken, men jeg ler mye og godt av dem, jevnt over.

  • Jon Skolmen (60)

hev seg på standupbølgen i fjor med «Mitt liv som Jon», hvor han også fikk hjelp av Thomas Giertsen.

- Vi «gamlingene» har alltid etterlyst en ny generasjon, og nå er de her i fullt monn. Selv om noen av dem ikke har vondt av å bremse på ondskap og hjerteløshet av og til, så ønsker jeg dem hjertelig velkommen. Tabugrensene flyttes hele tida, det ligger i humorens natur at vi tillater oss å bli frekkere og frekkere. Jeg tror ikke disse unge tror at «stand up» er funnet opp i Norge, det er bare først de seinere åra det har kommet hit og fått et navn, og det er jeg veldig glad for, jeg som driver med dette her.

Jeg har blitt tatt imot med åpne armer av disse gutta - og jentene. Jeg ler av dem og synes de er morsomme, selv om det kan bli noe røft noen ganger.

LIKER DEN NYE HUMOREN 2: Bjørn Sand (72)
LIKER DEN NYE HUMOREN 3: Jon Skolmen (60).
LIKER DEN NYE HUMOREN 1: Harald Heide-Steen jr. (61).