Men Marquez var ikke død

Da Gabriel Garcia Marquez fikk vite at han hadde lymfekreft, gikk han inn i en selvpålagt isolasjon. Dette har satt i gang spekulasjoner om hans død på nettet.

Sommeren 1999 ble García Marquez innlagt på sykehus på grunn av overarbeid. Kort tid etter fikk forfatteren diagnosen lymfekreft.

Ifølge AP tar ikke forfatteren medisiner, men lever på en streng diett. Nyhetsbyrået kommenterer også at Garcia Marquez ser tynn og skrøpelig ut på bildet i El Tiempo.

Skriver memoarer

I dette «sabbatsåret» har han stort sett oppholdt seg i Los Angeles, hvor han har konsentrert seg helt og fullt om arbeidet med memoarene.

Memoarene vil ta for seg såvel forholdet til familie og venner i hjemlandet Colombia som hans forhold til store statsledere. Garcma Marquez er regnet for å være en ikke ubetydelig politisk skikkelse, og blant forfatterens gode venner er Fidel Castro og Bill Clinton.

Les det falske avskjedsdiktet og en privat hjemmeside på The Modern Word.

HØYST LEVENDE: Gabriel García Márquez har fått lymfekreft og arbeider nå med sine memoarer. Men han er ikke død, som ryktene vil ha det til. Her ser vi han sammen med Cubas president Fidel Castro.