...men nå kommer Lene

Lene Marlin Pedersen (18) fra Tromsø kan være pophåpet den norske platebransjen lengter etter. Den siste uka har ungjenta toppet Dagbladets hit40-liste med «Unforgivable Sinner».

I dag slippes singelen i butikkene, og «Unforgivable sinner» får en pang-lansering som hovedlåt i høstens norske storfilm «Schpaa».

- Jeg har aldri opplevd så stor etterspørsel etter en singel. Vi så oss nødt til å presse opp og sende ut 4000 eksemplarer til butikkene som første opplag. Men markedet virker likevel ikke mettet, så vi har trykket opp over to tusen til. Selger vi alt dette, blir det rett og slett for mye for meg, ler Hans Olav Grøttheim i plateselskapet Virgin.

Lykkerus

Han er medprodusent for Lene Marlin Pedersen og hennes selvkomponerte poplåter.

Lene, som går siste året på videregående skole, svever i en lykkerus for tida. Forrige tirsdag kjøpte hun Dagbladet i friminuttet for å sjekke hitlista, og der og da opplevde hun jentedrømmen gå i oppfyllelse.

Jubel i skolekantina

- Nummer én! Det er helt hinsides. Jubelen sto i taket i skolekantina. Jeg som plukket opp gitaren for første gang for tre år siden. Og nå tar det bare helt av.
Plateselskapet Virgin Records har sikret seg kontrakt på fem album med tromsøjenta.

Da jeg hørte Lene første gang skjønte jeg at hun hadde noe helt spesielt. Vi ga henne kontrakt med en gang, beretter Grøttheim.

Mens Dagbladet er på besøk i studio, setter Lene seg ned med kassegitaren og synger gjennom et par låter, og vi skjønner hva Grøttheim snakker om. Her er Norges nye pophåp.

Helt fra bunnen

- - Jeg har jo nesten ikke vært i studio før, så jeg måtte lære meg alt fra bunnen. Nå kommer jeg hit i studio i helgene og jobber med debutalbumet som kommer til neste år.

- Men jeg har sagt klart ifra til plateselskapet at de ikke får lov til å slippe plata i russetida. Den feiringa har jeg nemlig gledet meg til i årevis, sier Lene Marlin.

NYTT FUNN: Lene Marlin Pedersen er et nytt funn i den norske musikkjungelen. I dag slippes singelen Unforgivable Sinner.