...men Reve vil ikke gå

VETTRE i Asker (Dagbladet): Styreleder Torger Reve i NRK frontkolliderte med resten av styret da han i går foreslo Signe Marie Jore Ritterberg som ny kringkastingssjef.

Sjefsbom igjen

- Nå må jeg og styret gå videre og kanskje lete etter andre kandidater, sa Reve til Dagbladet i går kveld.

Etter styremøtesjokket dro han hjem til den flotte villaen på Vettre i Asker.

Med ytterdøra på gløtt, lot han det skinne igjennom at han er innstilt på å svelge skuffelsen etter styrets avvisning av hans kandidat.

Håpet brast

- Jeg hadde selvsagt håpet vi skulle fått ansatt ny kringkastingssjef i dag. Vi vurderte flere kandidater. Men fikk ikke samlet oss rundt en person. Og det er hele poenget: NRK-styret skal stå samlet bak den nye kringkastingssjefen. Prosessen fortsetter for fullt, og vi kommer sjølsagt i mål, sier Reve til Dagbladet.

- Vurderer du din stilling som styreleder etter det som skjedde i går?

- Som styreleder i NRK vurderer man hele tida sin stilling. Det er en del av jobben. At styret ikke kunne enes om en kandidat, får meg imidlertid ikke til å gå av.

- Er situasjonen som har oppstått et problem for deg i forhold til styret?

- Jeg må se på hvordan styret fungerer som kollegium.

- Har lært

Isolert sett er ikke dette en situasjon som får meg til å kaste kortene som styreleder. Jeg har imidlertid lært at dette er en vanskeligere prosess enn jeg trodde. Når det er sagt: det eneste kravet til oss er at vi har Einar Førdes etterfølger på plass til sommeren, og det klarer vi, sier Reve.

- Hvordan er forholdene i styret etter gårsdagens møte?

- Det er en uinteressant problemstilling. Jeg kan leve med denne situasjonen. Det er ikke jeg, men styret som skal ta en beslutning. For meg er det mer brysomt at Dagbladet sitter på NRKs interne styrepapirer, sier Reve.