RITA OG HELGE: "Frem fra glemselen" er tilbake igjen for 22. gang med Rita Engebretsen og Helge Borglund. Vi fikk et hint om dette som viser at vi jammen er gamle. Bildet er fra 1985 da duoen feiret at de hadde holdt på i 10 år. Foto: NTB Scanpix.
RITA OG HELGE: "Frem fra glemselen" er tilbake igjen for 22. gang med Rita Engebretsen og Helge Borglund. Vi fikk et hint om dette som viser at vi jammen er gamle. Bildet er fra 1985 da duoen feiret at de hadde holdt på i 10 år. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Alderdommen må blir forbudt! NU!

Men, så dukker jammen frem fra glemselen opp igjen og igjen

Folk på min alder må slutte å late som om de er unge.

Leder

Folk på min alder forsøker å kle seg som om de er 30 år yngre. Vi sier vi fortsatt føler oss like unge, legger til at for eksempel 60 ikke er spesielt gammelt. Alderdommen er satt på vent ettersom det å bli eldre ikke er noe stas, samtidig: Det å trekke på åra er et jækla mas. Vi kan forsøke å skyve rynkene under teppet, men der er det ikke plass ettersom under det teppet ligger alt det andre vi fortrenger.

Alderdom handler om at håret er grått som en regnværsdag (ser nok av mannfolk som farger håret og ser ut som om de har stappet hodet i et gammeldags blekkhus), beina verker, synet svekkes, hukommelsen sløves ned i tide, referansene vi en gang hadde til musikere, forfattere og politikere etc. er straks helt passe og vi forsøker en slags kur for evig ungdom, til ingen nytte.

Faktum, men ikke noe å bråke om. Vi får ikke gjort noe med årringene, det er bare å henge i den berømte stroppen, håpende på en velfylt minibar i det neste liv. Vi knytter neven og roper: alderdommen må forbys! Vel, i går startet dagen med nok et hint om en holdbarhetsdato. På jobbepulten lå det en ny CD. Det er lenge siden det kom en innspilling i posten. Sendt fra plateselskapet? Eller lagt der av en «ond» kollega? Vi snakker om «Frem fra glemselen. «Hjemkomsten» med parhestene Rita Engebretsen og Helge Borglund.

De to debuterte i 1974 og som ifølge presseskrivet har solgt bortimot to millioner skiver siden. Nå er siste og 22. kapittel innspilt med de gamle sangene fra skolesangboka, nå klar for sånne vinylbomser som meg. Ideen til å ta vare på, og samle de gamle skillingsvisene, kom tidlig på 1970-tallet av Per Johan Skjærstad (1951 – 2014). Arve Sigvaldsen i Talent Produksjon tente på ideen og fikk tak i den da 16 år gamle Rita Borglund og Helge Borglund. Resten er norsk slagerskillingsvisesuksess som aldri har fått noen priser fra det såkalte gode selskap innenfor jåleri og spellemann og terningkast.

PS: Når den tid kommer er gravskriften klar, «Frem og tilbake fra glemselen».