Men Steve Jobs var ikke død

Nyhetsbyrå sendte ut nekrolog.

(Dagbladet.no): Den velrennomerte business-nyhetstjenesten Bloomberg, grunnlagt av New Yorks borgermester Michael Bloomberg, sendte i går ut en nekrolog over Apple-sjef Steve Jobs til sine mange mediekunder over hele verden, skriver Daily Telegraph.

Minneordene om mannen som ifølge nekrologens åpningssetning «gjorde datamaskiner like enkle å bruke som telefoner, forandret måten animert film lages på, overtalte forbrukerne til å lytte til digital musikk og omskapte mobiltelefonen», var imidlertid ikke ment for publisering.

Steve Jobs er nemlig ikke død, men tvert imot i full jobb som Apple-sjef.

Utsendelsen av nekrologen, som var merket med advarselen «Vent med utsendelse - ikke bruk» og hadde blanke felt for dato og dødsårsak, skjedde ved en feil i forbindelse med oppdatering av Jobs\' biografi i byråets nekrologavdeling, sa en talsperson for Bloomberg.

Ifølge Daily Telegraph skal fadesen ikke skyldes at Bloomberg sitter med ny informasjon om Steve Jobs\' helsetilstand.

Jobs fikk diagnosen kreft i buskspyttkjertelen i 2004, men etter en operasjon ble det konstatert at svulsten var av en sjelden type med gode utsikter for pasienten. I det siste er det imidlertid blitt spekulert i om Jobs er kreftsyk igjen, etter at han var oppsiktsvekkende mager på Apples utviklerkonferanse i juni (se video).

Jobs og Apple har imidlertid kontant avvist at Apple-sjefen er alvorlig syk,og mener dessuten at hans helse er en privatsak. Etter at New York Times-journalist Joe Nocera skrev at helsetilstanden til en av verdens mest innflytelsesrike industriledere absolutt ikke er en ren privatsak, ble han oppringt av Jobs personlig.

Apple-sjefen kalt journalisten «en bøtte med slim», men røpet senere en del informasjon om sin helsetilstand som Nocera ikke fikk sitere, men som gjorde at han skrev at Jobs ikke har fått et tilbakefall av kreft.

IKKE DØD: Apple-sjef Steve Jobs er ikke død - men nyhetsbyrået Bloomberg sendte likevel ut nekrologen ved en feil. Det har vært spekulert i om Jobs igjen er alvorlig syk etter at han var påfallende mager under denne Apple-presentasjonen i juni. Foto: SCANPIX
IKKE DØD: Apple-sjef Steve Jobs er ikke død - men nyhetsbyrået Bloomberg sendte likevel ut nekrologen ved en feil. Det har vært spekulert i om Jobs igjen er alvorlig syk etter at han var påfallende mager under denne Apple-presentasjonen i juni. Foto: SCANPIX Vis mer

Hva Apple-sjefen mener om Bloomberg News, er ikke kjent.

Men Steve Jobs var ikke død