Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Denne saken gjør at alle nord for ring 2 ler av meg og oss:

Men, vi lider av snø (sne), hålke og De Brukked BEN i OSLO!

Nå kjøper jeg en RAFF snøscooter og feier mot Rådhuset

SNE OG SNØKAOS: Oslo er i ferd med å snø og sne ned og vi faller og detter som fluer på is og håkle, men gjøres det noe? Nei, vårt kor roper HJELP. Foto:Tom Stalsberg
SNE OG SNØKAOS: Oslo er i ferd med å snø og sne ned og vi faller og detter som fluer på is og håkle, men gjøres det noe? Nei, vårt kor roper HJELP. Foto:Tom Stalsberg Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beklager, men vi er nødt til å starte denne saken med tiddeli bom og deretter Oslo by snow. Men. Vi skal ikke klage eller sutre eller være oppgitte over snø (sne), hålke, kaos, is og usedvanlig dårlig brøyting i denne hersens byen fordi da blir vi ledd av. Folk vil riste på hodet også. Nei, vi blir regelrett, og sikkert med rette også, hånet av bygdefolk og særlig da mennesker fra et eller annet sted der opp i nord som er født med plog på beina og som ellers bare går i baris i minus 31 grader og tygger skråtobakk og spiser istapper til kveldsmat on the rocks med rogn.

Søringer altså, siste sortering og så vil Egon Holstad skrive ei liste med ti glemte og sære og übertøffe punkelåter som viser oss bleikfisene fingeren. Nei, det orker vi ikke. Så vi holder helt fred om at byen, hovedstaden med klart mest mennesker i det som kan kalles en ekte by i Norge, er helt på de aller hviteste viddene og at vi har en flokk med politikere som ikke bryr seg om eldre mennesker faller på isen og knekker et bein eller to eller at folk rett og slett ikke kommer seg ut fordi de er dårlige til beins eller at de som har spesielle behov, for eksempel sitter i en rullestol, kjører seg i beste fall fast eller blir nødt til å rulle innendørs. Nei, dette er ikke noe vi skal sutre over. Vi får som fortjent. Vi er jo Amundsen og Nansens etterkommer som ikke tåler motgang eller kulde.

Vi skal derfor holde kjeft. Legevaktbesøk og folk med gips er jo en vekstnæring som ikke koster samfunnet fem flate øre. Nei, brøyting er feigt. Vi skal ikke klage fordi endelig har vi en real vinter. Folk går og står og kjører mer på ski enn på mange år og de som lager ski med feller jubler og vi har aldri tidligere i historien lagt ut flere skiturfotos på diverse sosiale medier enn akkurat denne vinteren.

Er det ikke fint? JO! Vi blir så glade av det hvite at vi straks kjøper en snøscooter, Arctic Cat, M8000 Hardcore ES 153 til nærmere 180 000 kroner (får penger av Petter Stordalens nye forlagshus, forskudd på ei dårlig diktsamling) og feier i 109 km/t ned mot Oslo rådhus, resten leses om i nyhetene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!