Mena synger med stjernene

Maria Mena spiller på Live Earth neste lørdag. Dermed regnes hun nå som en av verdens 100 beste musikkstjerner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Når over to milliarder tv-seere tilbys tidenes største rockeshow, går konsertene av stabelen på ni ulike stadioner over hele verden.

Madonna og Genesis er blant dem som opptrer i London. Men heller ikke i New York, Sydney, Tokyo, Shanghai, Johannesburg, Rio de Janeiro, Istanbul – eller Hamburg – er det småtterier arrangørene kan by på.

Her dukker det opp navn som Red Hot Chili Peppers, The Police, Bon Jovi, Roger Waters, Duran Duran og over 100 andre. Alle de som medvirker, gjør det gratis.

At akkurat lørdag den sjuende i sjuende to tusen og sju er valgt som dato, har sikkert noe med tallmagi å gjøre.

Maria Mena og de foreløpig 18 andre verdensnavnene som til nå har takket ja til å delta i Hamburg, er folk som Enrique Iglesias, Katie Melua, Mando Diao, Reamonn, Shakira, Manà og Snoop Dog. De skal opptre med to låter hver.

– Hun er selvsagt veldig glad for å bli invitert med på et så stort evenement, forteller Maria Menas turnémanager, Rune Lem.

– Live Earth handler om å støtte en bra sak, og for Maria er det også en god anledning til å kunne opptre i et utrolig bra selskap, et veldig fint utvalg av artister, sier Rune Lem.

Maria Mena nærmer seg nå et salg på 40 000 av den siste plata «Apparently Affected», som ble sluppet i Tyskland for to måneder siden. Albumet ligger på 26. plass på de tyske hitlistene, mens singelen hennes har nådd 14. plass.

BLANT DE HUNDRE BESTE: Mena deler scene med Katie Melua, Snoop Dogg, Enrique Iglesias og Shakira på Live Earth neste lørdag. Foto: SIV SEGLEM
BLANT DE HUNDRE BESTE: Mena deler scene med Katie Melua, Snoop Dogg, Enrique Iglesias og Shakira på Live Earth neste lørdag. Foto: SIV SEGLEM Vis mer

Live Earth i Hamburg skal gå av stabelen på den enorme HSH Nordbank Arena, Hamburger SVs hjemmebane, en stadion som med sine 55 000 sitteplasser også er rangert med fem stjerner av UEFA.

Bak Live Earth står blant andre Kevin Wall, blant annet kjent som produsent av Live 8 i 2005. Blant dem som får nyte godt av inntektene fra billettsalg og TV-overføringer til hele verden, er Al Gores organisasjon Alliance for Climate Protection.

Is Hamburg skal en del av publikumsinntektene brukes til å plante trær i Sør-Amerika – en slags frivillig økoskatt for å kompensere for CO2-utslippene fra selve konserten.

Til den tyske konserten er det ennå mulig å skaffe billetter på www.eventim.de/eve/liveearth. De ni konsertene, som til sammen går over 24 timer, blir også overført i radio, på TV og via Internett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer