Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Mener Caroline Berg Eriksen at hun er drevet til løgn av eget kommentarfelt?

Leserne er gode å skylde på.

FAMILIEIDYLL: Caroline Berg Eriksen og ektemannen Lars-Kristian ved kjøkkenbordet hjemme. Foto: Nina Ruud
FAMILIEIDYLL: Caroline Berg Eriksen og ektemannen Lars-Kristian ved kjøkkenbordet hjemme. Foto: Nina Ruud Vis mer
Kommentar

Det har vært en hard måned for Norges største blogger. 

Først ble det avslørt at hun tidvis har fotoshoppet bilder, fikset litt på et lår her, en arm der, for å framstå som tynnere.

Som de fleste bloggere/moteblader iscenesetter Caroline Berg Eriksen livet sitt, hun selger konstruert perfeksjonisme, et glansbilde, Kardashian-reality på trykk.

Her er intet nytt under solen.

At ingenting er ekte på internett burde vært førsteklassepensum allerede.  

Etisk problematisk blir photoshoppinga først og fremst fordi hun har løyet om det.

Fortalt leserne at hun ikke har retusjert bort så mye som en cellulitt.

Aldri.  

Men når hun nå først har løyet for sine om lag 100 000 lesere i uka, hvorfor ikke like gjerne gi dem skylda for det hele?

Dårlige dager Angrep er tross alt det beste forsvar og 26. desember skrev Berg Eriksen på bloggen sin:

«Ingen er perfekt, heller ikke jeg. Jeg har dårlige dager som alle andre, og dersom er vond kommentar treffer akkurat på en dårlig dag, kan det kjennes som et stikk i magen. (...)  Det gjelder kommentarer som går på både meg som person og på hvordan jeg ser ut, men spesielt det sistnevnte. Det er et enormt press på hvordan du skal se ut, og i hvert fall når jeg er i den posisjonen jeg er, folk pirker på den minste lille ting. (...) Jeg har hatt perioder hvor jeg har følt meg elendig etter slike kommentarer, jeg har hatt dårlige dager og bilder som jeg har følt har sett helt feil ut, og da har det dessverre kjentes helt ok å endre litt på størrelsen på en arm, bein eller andre ting.»

Stakkars Fotballfrue. Det virker som om hun mener at hun er drevet til løgn av sitt eget kommentarfelt. 

Administratortrøbbel Samme passiv-angressive respons har hun denne gangen

En anonym leser har gransket kommentarfeltene på bloggen til Berg Eriksen og avslørt at administrator har publisert flere innlegg under falskt navn. 

Dette er innlegg som kommer med positiv omtale til Berg Eriksen eller forsvarer henne mot kritiske kommentarer.

Berg Eriksens ektemann har nå innrømmet at han har skrevet anonymt i kommentarfeltet til kona.

Og igjen, Caroline Berg Eriksen er lei seg. Veldig lei seg. 

Og igjen, hun forsøker å flytte fokus fra seg selv og ektemannen til det noe diffuse «dem». 

Leserne.  

Sint I innlegget «Gi aldri opp», skriver hun: «Jeg er så utrolig lei meg. Jeg sover ikke og spiser ikke, jeg har ikke lyst til å gjøre noe som helst, jeg har mistet lysten på alt og det eneste som holder meg gående er familien min, vennene mine og dere der ute som jeg er så glad i. Som blogger får du et helt merkelig forhold til leserne dine, for jeg vet ikke hvem dere er, men jeg er likevel så glad i dere, og derfor er det ekstra vondt akkurat nå, fordi jeg forstår at dere er skuffet. Men jeg er sint også, for det er dette de ville, og de skal ikke vinne.»  

Og hun forteller en historie om det hun oppfatter som netthets, stalking og anonyme nettroll, mennesker som dukker opp i hagen hennes, ringer sykehuset når hun skal føde.

I hennes narrativ er det hun som er offeret. Hun, som aldri «hatt til hensikt å gjøre noen vondt, som aldri snakker noen ned, som ikke har noen onde planer eller hensikter», hun fortjener ikke det hun har opplevd, mener hun.

Og det har hun selvfølgelig helt rett i. 

Men det er da ikke det denne saken handler om? 

Og det forsvarer ikke at hun som er Norges desidert største blogger, som i følge DN solgte annonser for 2. 8 millioner i fjor, og som den siste måneden for det meste har skrevet om jul, klær og bemerkelsesverdig mye grønn mat, lyver for leserne sine. 

Og skylder på dem etterpå. 

Og da er det vanskelig å ikke lande på denne konklusjonen: Caroline Berg Eriksen er ikke lei seg for at hun har løyet. 

Hun er lei seg for at hun er ferska.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling