SER DU LIKHETEN?: Hvis man googler Putin, er bildet til venstre det første som kommer opp. Maleriet til høyre er det George Bush som har laget. Foto: Kremlin.ru/NTB Scanpix
SER DU LIKHETEN?: Hvis man googler Putin, er bildet til venstre det første som kommer opp. Maleriet til høyre er det George Bush som har laget. Foto: Kremlin.ru/NTB ScanpixVis mer

Mener dette er bevis på at George Bush bruker Google i kunsten sin

- Hvis han har hatt en assistent, betyr det at assistenten må ha vært veldig, veldig lat.

(Dagbladet): Hvis man skal dømme etter hva kunstkritikerne mener, har ikke tidligere president i USA, George Bush, fått en god start på sin karriere som kunstner.

Men noen kritikere har likevel vært positive, og spesielt portrettet av Putin har vekket interesse hos kritikerne.

Brukte han Google? - Maleriet av Putin utmerker seg ikke nødvendigvis for sin kunstneriske verdi (selv om jeg vil hevde at det vikerlig er et godt maleri estetisk sett). Det som faktisk er fascinerende, er å se Bush håndtere identiteten til Putin, en mann han en gang hevdet å forstå godt, skriver blant annet Adam Taylor i Washington Post.

Men nå peker kritikerne på en annen ting ved portrettet av Putin, og de 30 andre portrettene Bush har laget av statsledere.

I stedet for å få lederne til å posere for ham, eller å bruke utskrivne fotografier av dem, ser det ut til at han har basert portrettene sine på de første bildene som har dukket opp på Google, skriver The Guardian.

- Tatt det første portrettfotografiet han så Blant annet kunstkritiker Greg Allen skriver om dette på sin blogg, hvor han også påpeker at man kan finne flere av bildene på Wikipedia-sidene om de forskjellige lederne.

- Hvis han har hatt en assistent, betyr det at assistenten må ha vært veldig, veldig lat, skriver Allen, og fortsetter:

- Det virker som om han har googlet lederne, som han selv har hatt så gode forhold til, og tatt det første portrettfotografiet han så.

PORTRETT AV MERKEL: Utstillingen «The Art of Leadership: A President's Personal Diplomacy», av George Bush, blir nå stilt ut iThe George W. Bush Center i Dallas, Texas. Foto: NTB Scanpix
PORTRETT AV MERKEL: Utstillingen «The Art of Leadership: A President's Personal Diplomacy», av George Bush, blir nå stilt ut iThe George W. Bush Center i Dallas, Texas. Foto: NTB Scanpix Vis mer