VANSKELIG FOR SAUEBØNDER: Kristian N. Kvikstad mener Vidar Helgesen gjør det vanskelig for bøndene når ikke flere ulver kan felles. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VANSKELIG FOR SAUEBØNDER: Kristian N. Kvikstad mener Vidar Helgesen gjør det vanskelig for bøndene når ikke flere ulver kan felles. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Rovdyr:

Mener du fortsatt at du tok riktig beslutning, Vidar?

Åpent brev til Vidar Helgesen.

Meninger


Mener du fortsatt at du tok en riktig beslutning da du nektet å etterkomme stortingsflertallets vedtak om felling av 47 ulver i vinter?

Synes du det er hyggelig å se alle medieoppslagene med maltrakterte sauelik som er et resultat av den rovdyrpolitikken du dikterer?

Synes du det er i orden at sauebøndene skal måtte bære den psykiske og fysiske belastningen det er å finne sine dyr de har gått og stelt gjennom en lang vinter i en slik maltraktert tilstand som hele Norges befolkning nå er blitt vitne til gjennom aviser, TV-oppslag og internett?

Mener du det er i orden at bygdefolk skal måtte finne seg i å ha ulveflokker rekende rundt husene, og etter skoleveien til barna?

Mener du det er viktigere og etterleve din tolkning av Bernkonvensjonen og Naturmangfoldloven enn å etterleve hva FNs menneskerettskonvensjon sier om rovdyrenes trussel mot etablerte næringer?

Mener du at internasjonale konvensjoner kan pålegge et land store forekomster av store rovdyr som truer næringsgrunnlaget for mange?

Mener du det er viktigere å etterkomme disse ekstreme rovdyrvernernes interesser enn å ta hensyn til dem som gjør noe så viktig som å produsere den reneste og beste maten som kan oppdrives, uten tilsetning av importert soya, veksthormoner og andre kunstige tilsetningsstoffer?

Synes du det er i orden at mange sauebønder i blant annet Hurdal, Hadeland og Toten må la dyrene beite ned det foret dyrene skal leve av til vinteren, fordi Mattilsynet nekter dem å slippe dyrene sine til skogs, på grunn av den rovdyrpolitikken du er eksponent for?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.