DEBATT

Rovdyr:

Mener du fortsatt at du tok riktig beslutning, Vidar?

Åpent brev til Vidar Helgesen.

VANSKELIG FOR SAUEBØNDER: Kristian N. Kvikstad mener Vidar Helgesen gjør det vanskelig for bøndene når ikke flere ulver kan felles. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VANSKELIG FOR SAUEBØNDER: Kristian N. Kvikstad mener Vidar Helgesen gjør det vanskelig for bøndene når ikke flere ulver kan felles. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mener du fortsatt at du tok en riktig beslutning da du nektet å etterkomme stortingsflertallets vedtak om felling av 47 ulver i vinter?

Synes du det er hyggelig å se alle medieoppslagene med maltrakterte sauelik som er et resultat av den rovdyrpolitikken du dikterer?

Synes du det er i orden at sauebøndene skal måtte bære den psykiske og fysiske belastningen det er å finne sine dyr de har gått og stelt gjennom en lang vinter i en slik maltraktert tilstand som hele Norges befolkning nå er blitt vitne til gjennom aviser, TV-oppslag og internett?

Mener du det er i orden at bygdefolk skal måtte finne seg i å ha ulveflokker rekende rundt husene, og etter skoleveien til barna?

Mener du det er viktigere og etterleve din tolkning av Bernkonvensjonen og Naturmangfoldloven enn å etterleve hva FNs menneskerettskonvensjon sier om rovdyrenes trussel mot etablerte næringer?

Mener du at internasjonale konvensjoner kan pålegge et land store forekomster av store rovdyr som truer næringsgrunnlaget for mange?

Mener du det er viktigere å etterkomme disse ekstreme rovdyrvernernes interesser enn å ta hensyn til dem som gjør noe så viktig som å produsere den reneste og beste maten som kan oppdrives, uten tilsetning av importert soya, veksthormoner og andre kunstige tilsetningsstoffer?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer