Mener Harry burde fått Hermione

JK Rowling angrer på hvordan hun avsluttet Harry Potter-sagaen.

<strong>BERØMT TREKLØVER:</strong> I Harry Potter-sagaen er det Ruper Grint (til høyre) sin rollefigur Ron som gifter seg med Emma Watsons Hermione. Harry Potter selv - spilt av Daniel Radcliffe (til venstre) må nøye seg med Rons søster. Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO / BEN STANSALL
BERØMT TREKLØVER: I Harry Potter-sagaen er det Ruper Grint (til høyre) sin rollefigur Ron som gifter seg med Emma Watsons Hermione. Harry Potter selv - spilt av Daniel Radcliffe (til venstre) må nøye seg med Rons søster. Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO / BEN STANSALL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den populære romanserien ender med at heltinna Hermione gifter seg med Harry Potters venn Ron Weasley. Men i etterpåklokskapens lys mener forfatter JK Rowling at det var Harry som burde stått brudgom.

Det sier Rowling i et intervju med magasinet Wonderland, ifølge The Telegraph.

Ønsketenkning Hun mener Hermione og Ron er et usannsynlig par, og at den sjuende og siste boka i serien endte som den gjorde på grunn av hennes egen ønsketenkning.

- Hermione endte med Ron av årsaker som har veldig lite med litteratur å gjøre. Det var bare meg som klamret meg fast til plottet slik jeg hadde sett det for meg i utgangspunktet, sier den skotske suksessforfatteren.

Rowling mener Ron og Hermione i virkeligheten ville hatt behov for parterapi for å holde sammen.

- Det var et valg jeg tok av høyst personlige årsaker, det handlet ikke om troverdighet. Jeg håper ikke jeg knuser noen hjerter ved å fortelle dette, sier hun.

Tilbake til Potter-universet I de massivt populære filmatiseringene av Harry Potter-romanene spilles hermione av Emma Watson, som har vært gjesteredaktør for det aktuelle nummeret av Wonderland.

Rowling, som ikke ofte gir intervjuer, har etter Harry Potter gitt ut voksenromanen «The Casual Vacancy» og - under pseudonym - krimmen «The Cuckoo's Calling». Begge til betydelig kritikerhyllest.

Hun har returnert til Potter-universet i arbeidet med et teaterstykke om Harrys liv før den første boka.

<strong>FOR SEINT Å ANGRE:</strong> Men forfatter JK Rowling mener dte hadde vært mer troverdig om Harry og Hermione ble et par. Foto: SCANPIX/AP
FOR SEINT Å ANGRE: Men forfatter JK Rowling mener dte hadde vært mer troverdig om Harry og Hermione ble et par. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer