Mener Harry burde fått Hermione

JK Rowling angrer på hvordan hun avsluttet Harry Potter-sagaen.

BERØMT TREKLØVER: I Harry Potter-sagaen er det Ruper Grint (til høyre) sin rollefigur Ron som gifter seg med Emma Watsons Hermione. Harry Potter selv - spilt av Daniel Radcliffe (til venstre) må nøye seg med Rons søster. Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO / BEN STANSALL
BERØMT TREKLØVER: I Harry Potter-sagaen er det Ruper Grint (til høyre) sin rollefigur Ron som gifter seg med Emma Watsons Hermione. Harry Potter selv - spilt av Daniel Radcliffe (til venstre) må nøye seg med Rons søster. Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO / BEN STANSALL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den populære romanserien ender med at heltinna Hermione gifter seg med Harry Potters venn Ron Weasley. Men i etterpåklokskapens lys mener forfatter JK Rowling at det var Harry som burde stått brudgom.

Det sier Rowling i et intervju med magasinet Wonderland, ifølge The Telegraph.

Ønsketenkning Hun mener Hermione og Ron er et usannsynlig par, og at den sjuende og siste boka i serien endte som den gjorde på grunn av hennes egen ønsketenkning.

- Hermione endte med Ron av årsaker som har veldig lite med litteratur å gjøre. Det var bare meg som klamret meg fast til plottet slik jeg hadde sett det for meg i utgangspunktet, sier den skotske suksessforfatteren.

Rowling mener Ron og Hermione i virkeligheten ville hatt behov for parterapi for å holde sammen.

- Det var et valg jeg tok av høyst personlige årsaker, det handlet ikke om troverdighet. Jeg håper ikke jeg knuser noen hjerter ved å fortelle dette, sier hun.

Tilbake til Potter-universet I de massivt populære filmatiseringene av Harry Potter-romanene spilles hermione av Emma Watson, som har vært gjesteredaktør for det aktuelle nummeret av Wonderland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer