Mener krabbekoking er dyreplageri

Men føler de smerte?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Aftenpostens matskribent Yngve Ekern beskrev i fjor hvordan barnas småkrabber blir kokt levende i en reportasje kalt «Full gass i krabbefeltet». Med 12 campingferierende barn som tilskuere klubber han ned krabbene og slenger dem halvt levende ned i gryta.

På bakgrunn av den har dyrevernorganisasjonen Noah nå anmeldt Ekern til Konfliktrådet.

- Å vise hvordan man koker dyr levende er å oppfordre til lovbrudd. Krabber er også omfattet av dyrevernloven, og dyr skal ikke utsettes for lidelser, sier Siri Martinsen, leder i Noah, til fagbladet Journalisten.

Hun mener myndighetene må sette grenser for hvordan dyr skal behandles, men kan ikke gi noen alternativ oppskrift på krabbekoking. Det er ikke Noahs jobb, sier hun.

Kløyves i to

Noah er ikke de første som reagerer Ekerns reportasje. En uke etter at «Full gass i krabbefeltet» sto på trykk, svarte Veterinærinstituttet:

- Barnas avsky ved synet av krabbene som kravlet rundt i glohet olje, avfeies som fremmedgjorthet. Selv om vitenskapen ikke med sikkerhet kan si at krabber og andre krepsdyr føler smerte, lar norsk dyrevernlov tvilen komme dyret til gode, og inkluderer krepsdyr blant de dyr som gis beskyttelse. (...) Loven pålegger oss å behandle dyr godt, og ta forholdsregler slik at de ikke lider unødvendig, heller ikke ved avliving, skrev instituttets ansatte Noah Tore Håstein, Vonne Lund og Cecilie Mejdell i avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer