(Dagbladet): - Hver eneste gang jeg har frontet en sak eller gått ut med et politisk budskap, skjer det samme: Jeg får kommentarer om utseendet mitt, sykdommen min eller foreldrene mine, forteller Sandra Borch (26), tidligere leder av Senterungdommen.
- Hetserne skjønner at det at jeg er kortvokst er et sårbart punkt. Og deltar jeg i debatt om kontroversielle saker, hender det meningsmotstandere går så langt som å drapstrue meg, sier Borch.
Turte ikke gå på gata For henne endte netthetsingen med paranoia: På denne tida i fjor turte ikke Borch å gå alene på gata i Oslo.
For i tillegg til grovt sjikanøse mailer og kommentarer på nett, fikk hun anonyme, ordløse oppringninger på telefon hver gang hun gikk inn i leiligheten sin. En dag hun kom hjem, var det begått innbrudd.
Borch måtte ta en lang pause fra rikspolitikken for å komme til hektene igjen.
- Heldigvis har jeg hatt et stort støtteapparat rundt meg, og jeg har selv valgt å bli politiker. Det virkelig skremmende med netthets er hvor utbredt det er blitt blant helt vanlige folk. I dag mottar unge jenter hets daglig i sosiale medier, og vi er i ferd med å få en oppvoksende generasjon som tror det er greit å holde på sånn, sier Borch, som nå er fylkespolitiker i Troms og har reist rundt på mange videregående skoler og snakket om netthets.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger