Mener Norge tabbet seg ut i spørsmålet om DAB-radio

Svenskene utsetter DAB-radio på ubestemt tid. Vi har forhasta oss i Norge, sier Lokalradioforbundet.

SMARTE SVENSKER: Svein Larsen i Norsk lokalradioforbund mener Norge har gått for fort fram i DAB-satsinga. Foto: Dagbladet
SMARTE SVENSKER: Svein Larsen i Norsk lokalradioforbund mener Norge har gått for fort fram i DAB-satsinga. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag besluttet den svenske regjeringa å droppe overgangen til DAB-radio inntil videre.

Bakgrunnen for beslutningen er at det fortsatt er altfor mange uklarheter knyttet til en overgang til DAB+, opplyser kultur- og demokratiminister Alice Bah Kuhnke, ifølge Svenska Dagbladet.

- Dette viser at vi har forhasta oss i Norge, ingen tvil om det. For meg er det høl i hodet og galematias å koble ut 10 millioner norske radioapparater over natta, sier Svein Larsen, styreleder i Norsk lokalradioforbund.

- Sterkt svensk signal I Norge går overgangen til DAB framover, og FM-nettet slukkes først i Nordland den 11. januar 2017 og avsluttes i Finnmark 13. desember.

Innen nyttårsaften 2017 er alle landets store FM-nett nede. Lokalradioforbundets kanaler må da over på DAB, enten de vil eller ei. 

Larsen sier svenskene har forstått noe vi i Norge ikke har, men at det er for seint for at Norge også kan snu. 5,7 millioner svensker lytter til radio hver dag.

- Hadde dette bare kommet litt før. Det er et veldig sterkt signal. I Sverige har man skjønt hvor dramatisk dette er, og de setter nå på bremsa. I Norge bare turer Digitalradio Norge fram som før og holder tilbake informasjon debatten rundt DAB i Europa. Jeg sier ikke nei til DAB, men jeg mener DAB og FM burde sameksistere i mange år. Skal Stortinget bare gå inn å bestemme når en avis skal legge om fra papir til nett også, sier Larsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer