Bertheussen-saken

Mener NRK bør vise stykket

Jurist Magnus Forsberg mener stykket «Ways of Seeing», som står sentralt i rettssaken mot Laila Bertheussen, burde vises på NRK. NRK utelukker ikke at de vil vurdere det hvis forholdene ligger til rette for det i framtida.

RETTSSAK: Skuespillerene Hanan Benammar og Sara Baban forklarer Dagbladet at de kommer til å vise den mye omtalte forestillingen «Ways of Seeing» igjen. Jurist Magnus Forsberg mener stykket burde vises på NRK. Reporter: Ralf Lofstad / Dagbladet. Video: Bjørge Dahl Johansen / Dagbladet TV. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ettersom rettssaken mot Laila Bertheussen starter denne uka, gjentar jeg at NRK burde ta ansvar som folkeopplyser og vise «Ways of Seeing». En av årets største og sprøeste straffesaker, og så mye av bakhistorien dreier seg om et teaterstykke nesten ingen har sett.

Det skrev jurist og Dagsavisen-spaltist Magnus Forsberg på sin Twitter-side mandag 7. september. Han tvitret først om temaet i mars i fjor.

Laila Bertheussen (55) står tiltalt for angrep på demokratiet gjennom brannstiftelse, skadeverk og trusler mot ledende politikere, blant dem sin samboer, tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Hun nekter straffskyld på alle 15 tiltalepunkter.

NRK utelukker ikke at de kunne vurdert å sende stykket dersom det forelå et egnet opptak, men vil ikke forskuttere utfallet av en slik vurdering. Les hele svaret til NRK lenger nede i saken.

Bertheussens forsvarer John Christian Elden er forelagt en rekke av utspillene i denne saken. Han kommenterer debatten slik i en e-post til Dagbladet:

- Jeg skal ikke ha noen mening om NRKs sendeplaner. For rettssakens del har vi allerede sett stykket i retten. Hvorvidt stykket er årsaken til angrepene mot Wara og Bertheussen, eller om det ligger annet bak, vet verken NRK eller jeg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer