Mener NRK er en naken-versting

TV 2 droppet den omtalte sekvensen.

DROPPET «SENKVELD»: Men Norsk skuespillerforbund mener det er stor forskjell på hvordan NRK og TV 2 viste klippet.
DROPPET «SENKVELD»: Men Norsk skuespillerforbund mener det er stor forskjell på hvordan NRK og TV 2 viste klippet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gørild Mauseth har tatt mediepause fram til kjennelsen i den mye omtalte «Brent av frost»-saken foreligger om et par uker.

I går avlyste hun et intervju med «Senkveld » etter at også TV 2 viste sexscenen fra filmen på «Torsdagsklubben», men Agnete Haaland i Norsk skuespillerforbund sier det ikke vil være aktuelt å forfølge TV 2 inntil videre.

De vil derimot ligge lavt fram til dommen kommer.

- Det er også en avgjørende forskjell på hvordan TV 2 og NRK siterte scenen, sier Haaland til Dagbladet.no.

Reagerer på nakenheten
Sexscenen — som nå har spredd seg fra «Torsdagsklubben» til videonettsteder som YouTube — viser rollefigurene til Gørild Mauseth og Stig Henrik Hoff som har sex i en båt full av fisk.

Etterpå ruller Hoff av Mauseth, og skuespilleren blir da synlig i Evas drakt. Og det er akkurat denne sekvensen som skuespillerforbundet og Mauseth selv har reagert så sterkt på at NRK har brukt.

- Først og fremst var Gørild redd for at bildene med frontal nakenhet ble brukt. Det var jo dette kravet som «Store studio» ikke respekterte, men som TV 2 i det minste tok hensyn til i går, sier Haaland.

Sexscenen har også tidligere blitt vist på NRK, i «Ut i vår hage», men også her var en naken Mauseth tatt vekk.

- For mye
I retten kom det fram at NRK hentet ut den ni sekunder lange sexscenen fra en VHS-kopi av filmen de hadde kjøpt på Filmens hus.

Klippet ble liggende ute på NRKs nettsider i elleve dager før det ble fjernet på oppfordring fra Gørild Mauseth.

Også i retten argumenterte Mauseths advokat Eirik Djønne mener at disse to sekundene hvor Mauseth eksponeres naken ikke kunne forsvares av ytringsfriheten.

- Det var ikke nødvendig å ta med den avsluttende frontale nakenheten, det er en bruk utover det nødvendige og går over i ren underholdning.

NRKs forsvarsadvokat Jon Wessel-Aas prosederte med at NRK hadde rett til å bruke sitater, og at hensyn til personvernet i dette tilfellet ikke la noe bånd på denne retten.

- Det er en høy tersket for at personvernet skal overstyre ytringsfriheten, sa Wessel-Aas.

I RETTEN: Agnete Haaland med Gørild Mauseth i rettssalen.
I RETTEN: Agnete Haaland med Gørild Mauseth i rettssalen. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer