Justin Bieber i Norge

Mener NRK går over streken - publiserte «snikfoto» av Justin Bieber

Ekspert på presseetikk, Gunnar Bodahl-Johansen, mener NRK går over streken når de publiserer bilde tatt gjennom et vindu.

FOTOGRAFERT I STRYN: NRK publiserte to bilder av Justin Bieber tatt gjenn et vindu på et hotell i Stryn, tilsynelatende uten at BIeber selv var klar over det. Her er han på Telenor Arena. FOTO: Tord Litleskare / NTB Scanpix
FOTOGRAFERT I STRYN: NRK publiserte to bilder av Justin Bieber tatt gjenn et vindu på et hotell i Stryn, tilsynelatende uten at BIeber selv var klar over det. Her er han på Telenor Arena. FOTO: Tord Litleskare / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne helgen har Bieber-fans Norge rundt jaktet på superstjernen for å få et glimt av ham mens han var i Norge.

Fredag kunne Dagbladet avsløre at Justin Bieber valgte å bo på standeiendommen til mangemillionær Dag Høili på Nesøya i Asker.

Men han ble ikke der hele helgen. Søndag morgen startet Bieber dagen med å spise frokost på Stryn vertshus, før han reiste til Hjelle Hotell, skriver NRK. I artikkelen har NRK publisert to bilder av artisten, tatt gjennom vinduet. Det ser ut til at bildet er tatt med telelinse, uten at Bieber er klar over at han blir fotografert.

Dette får ekspert på presseetikk, Gunnar Bodahl-Johansen, til å reagere. Han mener NRK i dette tilfellet går over streken.

- Jeg skjønner at det er stor interesse for Justin Bieber og at han må finne seg i mye, men man har så mange bilder av Bieber at det å fotografere gjennom et vindu for å fange opp det som for han må være en privatsituasjon synes jeg er unødvendig og å gå over streken, sier han til Dagbladet.

Bør dokumentres på andre måter

Bodahl-Johansen mener det ikke har noe å si om Bieber befinner seg i et fellesområde på hotellet, eller om han er på sitt eget hotellrom. Dagbladet har snakket med NRK, som sier at Bieber var i matsalen da han ble fotografert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer