Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mener NRKs dekning av Paris-terroren virket som en dårlig spøk

Mens TV 2 satte seerrekorder for sin Paris-dekning, blir NRK kritisert for å være for treige på labben.

HEVDER NRK VAR SEINE: Flere mente NRK var trege med å gå direkte under Paris-terroren natt til lørdag. Foto: Skjermdump, NRK
HEVDER NRK VAR SEINE: Flere mente NRK var trege med å gå direkte under Paris-terroren natt til lørdag. Foto: Skjermdump, NRK Vis mer

(Dagbladet): TV 2 Nyhetskanalen var på lufta med direktesendinger fra terrorangrepet i Paris klokka 22.30 fredag kveld.

NRK gikk direkte klokka 00.20, etter først ha rapportert om terroren i en utvidet «Kveldsnytt» klokka 23, som varte til klokka 23.44.

Mange av NRKs seere reagerte på allmennkringkasterens dekning av Paris-terroren de første timene, blant annet på Twitter. Mandag kom nyheten om at TV 2 satt nye seerrekorder på mobil, nett og på Nyhetskanalen. 

TV 2 med rekorder - Vi har en klar målsetting om å være først på breaking news, og det har vi vært, uansett om det er brannen i Lærdal, 22.juli eller andre ting. Det har vært høyt prioritert av oss, og NRK har ikke prioritert dette, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther til Dagbladet.

- NRK var direkte klokka 00.20. Hadde det vært godt nok på TV 2?


- Nei. I Nyhetskanalen er det andre forventninger, der skal vi være veldig raske. Vi satte rekorder på alle tre plattformer i helga og slik ser vi at dette er noe seerne ønsker. 

- NRK manglet ryggrad Årsæther sier hans seere forventer at stadig mer nyhetsdekning foregår direkte. 

- At NRK velger å ikke prioritere hurtig og direkte nyhetsdekning er fint for oss. Vi ønsker å være raske fordi vi forstår at seerne forventer direktesending av nyheter, sier Årsæther.


Blant de andre som ytret sin misnøye med NRKs TV-dekning av Paris-terroren var Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset.  
- At nyhetssendingen ikke kommer i gang før «Kveldsnytt» litt over 23, er såvidt innenfor. At ankeret må avslutte sendingen og be publikum komme tilbake klokken 00.20, virket som en dårlig spøk. Kontrasten mellom den ordinære fredagssendinga på NRK og at TV 2 ryddet sendeskjemaene på to hovedkanaler fikk rikskringkasteren til å se ut som den manglet redaksjonell ryggrad. 

- NRK klarte ikke levere Senneset mener det var de journalistiske prioriteringene i NRK svikta fredag kveld. 

- Ressursene finnes. Dyktige medarbeidere finnes. Det var den tydelige prioriteringen som feilet. Noen mente TV 2 hadde helt andre forutsetninger enn NRK for å kaste om, siden Nyhetskanalen sender hele døgnet. De glemmer at siste nyhetssending hos TV 2 på fredager avsluttes ikke mange minuttene etter NRKs siste. Deretter går de i loop. Det er riktig at de er ulikt rigget, men de har også ulikt sett ressurser. Nettopp ressursene burde talt for at NRK var så gode som de kan være, fra første stund, avslutter Senneset. 
Forfatter Dagfinn Nordbø reagerte også. 

- Jeg var veldig overrasket over at man ikke satte inn full dekning umiddelbart. Hvorfor får TV 2 det til, når NRK ikke lykkes? De har jo et stort apparat, noe TV 2 tross alt ikke har. Jeg ble overrasket over at NRK ikke klarte å levere, sier forfatter Dagfinn Nordbø.

NRK fornøyd Fersk nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord, sier NRK har hatt en god dekning av Paris helga gjennom, men at man «ideelt sett skulle sendt enda mer». 

- NRK Nyheter utvidet sin «Kveldsnytt»-sending fredag frem til klokken 23.44. Vi hadde et opphold, hvor vi informerte om ny ekstrasending og henviste til nett og mobil, før vi gikk på med ny ekstrasendingen på vår hovedkanal NRK1 fra klokken 00.20 som varte gjennom natten. Ideelt sett skulle vi sendt enda mer, men vi leverte sterkt både i utvidet Kveldsnytt og i ekstrasendingene -som ble sendt på vår hovedkanal NRK1 både om natten og gjennom hele lørdagen, sier hun.


2,7 millioner mennesker var innom NRKs nyhetssendinger siden terroren i Paris startet fredag kveld, og også NRK satt brukerrekorder i løpet av helga. 

- I tillegg var det 1,1 millioner mennesker som lyttet til ekstrasendingene våre på NRK radio lørdag. Alltid Nyheter hadde tre ganger så mange lyttere som normalt. NRKs mobilfront satte ny rekord i antall unike brukere fredag. NRK Nyheter har tilbudt en solid dekning av hendelsene i Paris på alle plattformer, og brukerne har brukt det, avslutter Beverfjord. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling