Mener «Revejakta» har stjålet rev

Vurderer søksmål.

Et tobakksselskap vurderer å saksøke produksjonsselskapet bak «Den siste revejakta» for å ha stjålet logoen med bilde av en rev som røyker.

Imperial Tobacco Norway mener filmplakaten med revelogoen er merkevaretyveri.

- Vi liker ikke situasjonen i det hele tatt og ønsker ikke å bli assosiert med filmen, sier daglig leder Gijsbert Van Asten i Imperial Tobacco Norway til fvn.no.

Selskapets advokater vurderer nå muligheten for et søksmål. Forrige eier av Asbjørnsen tobakksfabrikk Asbjørn F. Asbjørnsen mislikte også at logoen ble brukt da Ingvar Ambjørnsens bok ble utgitt på 1980-tallet. De valgte likevel å ikke gjøre noe med saken.

- I 1983 var dette et lite tema, fordi boken var trykket i et lite opplag, men nå er boken tilgjengelig over hele Norge, på internett og er dermed tilgjengelig for folk i hele verden. Hvis hele verden har tilgang til reven fra Kristiansand, så har det fått et langt mer alvorlig omfang som vi ikke kan overse, sier Van Asten. (NTB)
PÅ REVEJAKT: Kristofer Joner og Nicolai Cleve Broch lever livets glade hippiedager i "Den siste revejakta". Foto: FILMWEB
PÅ REVEJAKT: Kristofer Joner og Nicolai Cleve Broch lever livets glade hippiedager i "Den siste revejakta". Foto: FILMWEB Vis mer
REVELOGO: Et tobakkselskap mener filmselskapet har stjålet revelogoen fra dem.