Mener Snåsamannen ogJonas Gahr Støre var for dårlige

Derfor finner du dem ikke i bibliotekhylla. Se hvem som ble valgt isteden.

IKKE INNKJØPT: Ingar Sletten Kolloens biografi om Joralf Gjerstad (bildet) ble fjorårets bestselgende bok. Men den er ikke vurdert som god nok til å bli kjøpt inn til bibliotekene av Norsk Kulturråd. Foto: LARS EIVIND BONES
IKKE INNKJØPT: Ingar Sletten Kolloens biografi om Joralf Gjerstad (bildet) ble fjorårets bestselgende bok. Men den er ikke vurdert som god nok til å bli kjøpt inn til bibliotekene av Norsk Kulturråd. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De har alle ligget høyt på bestselgerlistene det siste året. Ja, en av dem ble faktisk den desidert mest solgte boka i fjor. De har fått gode anmeldelser og flere priser. Likevel kan du få problemer med å finne Ingar Sletten Kolloens «Snåsamannen», Ragnar Kvam jr.s «Thor Heyerdahl - Mannen og verden», Jonas Gahr Støres «Å gjøre en forskjell» eller Tor Bomann-Larsens «Makten» i norske biblioteker.

Norsk Kulturråd vurderte dem for dårlige til å få plass i innkjøpsordningen. Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

Tidligere har det blitt kjent at Lars Backe Madsen og Jens M. Johanssons kritikerroste og prisbelønte bok «Den forsvunne diamanten: Historien om fotballens mørke side» også ble vraket av kulturrådet.

- De andre var bedre- Komiteen har konkludert med at de titlene som ble innkjøpt, er bedre enn dem som ikke ble det, sier seksjonsleder for litteratur i Kulturrådet, Mari Finess, til Dagens Næringsliv.

I faktaboksen til høyre kan du se hvilke bøker som ble vurdert som bedre.

Hvert år velger Norsk Kulturråd ut et visst antall norske bøker som de kjøper inn og sender ut til bibliotekene. Skjønnlitterære bøker er i klart flertall, men siden 2005 har de kjøpt inn omkring 50 sakprosabøker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer