Mener VGs Tolga-sak er feil

Nettavisen kommer med sterk kritikk av VGs Tolga-avsløringer, og hevder avisa har utelatt så mye informasjon at saken er feil. VG avviser feil.

MØTER KRITIKK: VGs Tolga-sak. Her VGs sjefredaktør Gard Steiro og nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken, under VGs evaluering av avisas dekning av den såkalte Giske-videosaken i mars. Foto: NTB scanpix
MØTER KRITIKK: VGs Tolga-sak. Her VGs sjefredaktør Gard Steiro og nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken, under VGs evaluering av avisas dekning av den såkalte Giske-videosaken i mars. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VGs saker om de tre brødrene i Tolga som ble satt under vergemål, har fått stor oppmerksomhet.

Nå skriver Nettavisen og tre andre Amedia-aviser at saken at Tolga-saken er «snudd på hodet etter politiaksjon».

I over en måned skal en gruppe journalister fra Nettavisen, Arbeidets Rett, Østlendingen og Romerikes Blad ha gransket saken. I dag presenterte avisene sine opplysninger.

Opplysningene gjør at Nettavisens nyhetsredaktør Erik Stephansen nå retter sterk kritikk mot VGs dekning:

«I hovedhistorien om de tre brødrene fra Tolga er det utelatt så mye at den rett og slett ikke er riktig,» skriver Stephansen i en kommentar.

Store konsekvenser

Det var i oktober i fjor at VG første gang skrev om hvordan de tre brødrene Lars Peder (35), Arvid (33) og Magnus Holøyen (26) hadde blitt registrerte som psykisk utviklingshemmede av kommunen Tolga. Tester viste at to av brødrene ikke var psykisk utviklingshemmede - og at den tredje broren ble registrert av kommunen før han fikk diagnosen.

Diagnosene førte til kommunen fikk penger, og ble også brukt til å sette brødrene under personlig og økonomisk vergemål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer