Meningsløs Dagsrevy

Heretter skal det være forbudt for alle medarbeidere i Dagsrevyen å bruke ordet «tabloid» i nedsettende betydning.

Gårsdagens utgave var stort sett uten sammenheng, uten forstand, uten historie og slett ikke til å bli klok av. Det var tabloid i ordets verste betydning.

Man skjærer til beinet, forfra og bakfra. Tilbake står innslag på maks 1,35 som etterlater seerne i villrede og fortvilelse med spørsmål om det er dem selv eller Dagsrevyen det er noe galt med.

Først var det utslippene fra Institutt for energiteknikk på Kjeller. Jeg skjønte at det ikke var bra og at forurenset vann var kommet under Kjeller flyplass og flere boligområder. Men ingen forklarte meg hva konsekvensene kunne være.

Glimt av ofre

Så var det et innslag om en dom fra krigsforbryterdomstolen i Haag. Hvis du var veldig kvikk i begripelsen, fikk du med deg at dette var en reaksjon fra det internasjonale samfunn på det som skjedde i byen Ahmici i Bosnia i april 1993. Der ble over hundre mennesker drept. Minst 33 av disse var kvinner og barn. Nå har de skyldige fått sin dom, som går fra 6 til 25 år. Innslaget viste bilder som i et glimt viste ofre som reagerte på at dette var altfor mildt. Verken bilder eller kommentator fortalte hvorfor.

Nina Owing, som forrettet kveldens meningsløse nyhetsandakt, gikk videre til et telegraminnslag om den første klonede apekatt. Hun lød navnet Petra, en rhesusapekatt som var utviklet fra et abortert foster. I motsetning til sauen Dolly som var fjorårets sensasjon var Petra mye bedre, men vi oppfattet ikke helt hvorfor.

Fra Petra til Fjærvoll

Overgangen fra Petra til samferdselsminister Fjærvoll føltes naturlig. Norges for tida mest jagede politiker kunne på sin improvisert innkalte pressekonferanse imidlertid ikke kommentere spørsmålet om han hadde feilinformert Stortinget. Så må vi vente til neste uke med å finne ut også det.

Så var det den østtyske spionen. Her fikk vi et kantineintervju med journalisten fra Ekstrabladet som fikk ballen til å rulle. Det inneholdt overhodet ikke noe nytt.

Før sporten kom innslaget som kunne blitt et hovedoppslag: Jernbaneverket, som nå stenger under- og overganger på sine strekninger for å slippe fram sine krengetog. Innslaget stoppet før de rammede hadde fått anledning til å framstille hva de naturlige alternativene ville ha vært.

Konklusjon: Lytt på Jazzradioen (106.8) eller les en bok. Det gjør deg til et visere menneske enn du blir etter å ha overvært Dagsrevyen.